Kandidater i duell

Valgkamp: Nåværende ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) duellerte mot ordførerkandidat Svenn Kristiansen (FrP), Nina Bache (Ap) og Marianne Borgen (SV)

Valgkamp: Nåværende ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) duellerte mot ordførerkandidat Svenn Kristiansen (FrP), Nina Bache (Ap) og Marianne Borgen (SV)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Puben på Holmlia var fullsatt da Oslos nye ordførere møttes til duell.

DEL

Holmlia: Høyres ordførerkandidat Fabian Stang kunne ikke komme, men isteden møtte ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) ordførerkandidatene Nina Bache (Ap), Svenn Kristiansen (Frp), Marianne Borgen (SV) til duell på Amadeus pub på Holmlia.

Det var Kari Pahle (SV) som holdt styr på de ivrige debattantene. Dette var første gang byens ordførerkandidater møtes til duell, og det blir sikkert ikke siste.

Skytebane

Hver av kandidatene fikk fem minutter til å fortelle hvem de er og hvilke saker som er viktige foran høstens valg. Etterpå fikk de fremmøtte stille spørsmål til panelet. Spørsmålene gikk i stor grad på tiltak til integrering, oppfølging av søndresatsingen. Også bekymringer rundt skytebanen i Prinsdal ble tatt opp av Vidar Magnusen i aksjon for nedleggelse av skytebanen på Prinsdal. Han stilte spørsmål til politikerne om fremdriftsplanene for nedleggelse av skytebanen og opprettelse av ny bane.

Sven Kristiansen, Frp's ordførerkandidat sa da: – Byråden (Peter N. Myhre, Frp red.anm) er ferdig med skytebanesaken, den ligger nå i skuffen til Rune Gerhardsen (Ap) som er leder i Samferdsels- og miljøkomiteen (SMK).

Feilinformerte

Ingen reagerte på denne påstanden under debatten, men SVs ordførerkandidat, Marianne Borgen fra Skøyenåsen gjorde Nordstrands Blad oppmerksom på at saken likevel ikke ligger hos SMK. Ifølge de kommunale sakspapirene ble saken i oktober sendt tilbake til byråd Peter N. Myhre som ble bedt om å utrede forslaget om innendørs skytebane i Åsland Pukkverk og invitasjon fra ordføreren i Enebakk om å legge skytebanen til Enebakk kommune. Dette ble enstemmig vedtatt i SMK i oktober, og Svenn Kristensen var selv til stede og stemte for dette forslaget.

– Det er ille at varaordfører Svenn Kristensen farer med usannheter. Saken er sendt tilbake til byrådet som nå må vise vilje og evne til å få løst denne saken, sier Marianne Borgen.

Artikkeltags