Kronprins Haakon lot seg imponere

Kronprinsen tok seg tid til å hilse på elever. 
FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Kronprinsen tok seg tid til å hilse på elever. FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Elever på Bjørnholt skole har startet et prosjekt for å inspirere ungdommer til verdighet. Sist uke ble det ble åpnet av Kronprins Haakon.

DEL

BJØRNHOLT: På eget initiativ har elevene på Bjørnholt laget konseptet «Wall of Dignity» (vegg av verdighet). Ideen er å fremheve elevers verdighetshistorier og motivere og inspirere andre unge til å leve verdige liv.

Imponert kronprins

– Jeg er veldig imponert over elevene her, sa kronprins Haakon etter å ha sett hva Bjørnholt-elevene hadde fått til.

Han sa også at grunnen til at han valgte å besøke Bjørnholt skole er at elevene har tatt flere initiativer for å fremme verdighet.

Kronprinsen startet Global Dignity i 2006 sammen med den amerikanske fattigdomsbekjemperen John Hope Bryant og den finske filosofiprofessoren Pekka Himanen.

Målet er å sette fokus på den universelle retten til å leve verdige liv. Både Bryant og Himanen var til stede på Bjørnholt.

Verdighetshistorier

Elevene leste opp sine verdighetshistorier for kronprinsen, de handlet om tillit vennskap og om å ta et oppgjør med seg selv og sine dårlige vaner. Kronprinsen takket alle elevene som delte historiene sine personlig.

Etterpå gikk kronprinsen og neon av elevene ned for å se på veggen med verdighetshistorier.

I tillegg til de to medstifterne hadde kronprinsen med seg Dignity-representanter fra hele verden.

En av gjestene var avisgrunnleggeren Erik Charas fra Mosambik.

Han forklarte at det som er spesielt med Global Dignity er at man i stedet for å bygge hus og infrastruktur, bygger tanker og holdninger hos mennesker.
 

Artikkeltags