Gå til sidens hovedinnhold

Lambertseter-grøsser vises på Symra

Artikkelen er over 10 år gammel

På Symra blir det midnattspremière på novellefilmen Aske fredag kveld.

LAMBERTSETER: Klokken 23.30 fredag byr det unge filmteamet i Visus film, Kim Erik Strøm (19), Nicolas Jara Marthinsen (18) og Thor Håkon Ulstad (18), på en dose grøss og gru på Symra. Anledningen er premièren på deres rykende ferske novellefilm Aske som er spilt inn i lokalmiljøet på Lambertseter.

I et intervju med Nordstrand Blad røpet filmteamet at utgangspunktet for handlingen er den mye omtalte askeskyen som lammet flytrafikken på forsommeren. Hva om skyen brakte med seg partikler som kunne forandre menneskeheten?

Drømmer om full sal

Filmteamet har reservert sal 1 som har plass til 200 personer. I skrivende stund har de fått løfter fra rundt 120 person som vil komme på premièren.

– Det hjelper at vi er lokale, det er ordentlig moro å vise frem filmen i en skikkelig kino i nærmiljøet. Og det er åpent for alle som vil komme. Det koster ikke mer enn 30 kroner. Det hadde jo vært veldig moro å fylle salen, sier Kim Erik Strøm. Venner og interesserte har kunnet følge filmprosessen på Facebook og Strøm legger ikke skjul på at det har vært en krevende tid.

– Det har vært gode og vonde dager. Noen dager tenkte vi at dette går ikke, og måtte ta en pause. Men så løsnet det og vi er ganske fornøyd med det ferdige produktet, sier Strøm. Filmen hadde førpremière på Lambertseter videregående skole.

– Vi fikk masse gode tilbakemeldinger. Rektor synes det så skikkelig proft ut og mange sa at de kunne tenke seg å se filmen i spillefilmformat, sier Strøm. Ferdig klippet har Aske blitt 21 minutter lang.

Ekte première

Nå ønsker produsentene en première i skikkelig Hollywood-stil med kanapeer og rød løper.

– Vi kjører den helt ut, sier Strøm og røper at premièrenervene er på plass.

– Vi er ganske nervøse, vi skal snakke litt før filmen, presentere filmen og skuespillerne så det blir veldig spennende, sier han og forsikrer at det blir flere prosjekter fra Visus film i fremtiden.

– Vi har flere ideer i hodet, kanskje kommer det en spillefilm neste gang, avslutter Kim Erik Strøm.