Usikker framtid for Lambertseter bad

 Frank Pedersen og Lambertseter svømmeklubb er ganske sikre på at ingen kan drifte svømmehallen bedre enn dem. Alternativet er ikke noe de ser lyst på.

Frank Pedersen og Lambertseter svømmeklubb er ganske sikre på at ingen kan drifte svømmehallen bedre enn dem. Alternativet er ikke noe de ser lyst på. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kommunen har lagt ut driften av Lambertseter bad på anbud. Lambertseter svømmeklubb håper å få fortsette å drifte svømmehallen.

DEL

LAMBERTSETER: Kontrakten på drift av Lambertseter svømmeklubb går ut, og i den forbindelse er den neste kontrakten satt ut på anbud.

Dette kan bety nytt regime på Lambertseter bad – svømmeklubben må i alle fall søke på egen jobb.

Ingen bedre

– Jeg kan ikke tenke meg at noen skal kunne drive dette bedre enn oss, sier daglig leder i Lambertseter svømmeklubb Frank Pedersen.

LES OGSÅ: LEDER: Badet ut på anbud

Han understreker at det er dårlig økonomi å drive et svømmebasseng, og at svømmeklubben har lagt ned mye dugnad i driften av Lambertseter bad. Han tror at kommunen helst vil at de skal fortsette driften.

Katastrofe

Selv om Pedersen er rimelig trygg på at Lambertseter svømmeklubb fortsetter å drifte bassenget er muligheten for driftsskifte noe han har i bakhodet, men som han ikke ser lyst på.

– Det ville vært en katastrofe, både for svømmeklubben, og lokalbefolkningen. En annen aktør vil gå inn i dette med profitt-tanker, men det er ikke mulig å drifte Lambertseter bad med de rammebetingelsene vi har og gå i overskudd. Vi driver dette ”non-profit”, sier Pedersen.

Han tror ikke at folk på Lambertseter er interessert i å betale mye mer for badebesøkene.

Formalitet

Lambertseter svømmeklubb regner med at kunngjøringen av anbudsprosessen kun er en formalitet, og Idrettsetaten går langt i å bekrefte dette.

– Hensikten med kunngjøringen er likebehandling av potensielle tilbydere når ny kontrakt for drifting av badet skal inngås, skriver informasjonssjef i Idrettsetaten Alise Davidsen.

Artikkeltags