Nordstrand: Også i vinter har snøen ført til en rekke trafikkproblemer. Nordstrands Blad har denne vinteren og tidligere skrevet flere saker om veier som er blitt så smale at trafikanter må gå i veien og biler og busser må kjøre på fortau.

Dette skyldes dårlig måking og gateparkering.

LES OGSÅ: Sliter med is og fulle deponier

Kjører mot fotgjengere

– Folk kjører som idioter! Jeg har sett mange som kjører opp på fortauet selv om det kommer fotgjengere imot. Det er ofte mørkt og glatt om morgenen, og farlig for alle skolebarna i Østerliveien, sier vaktmester Jan Erik Beck i Nylænde borettslag.

LES OGSÅ: LEDER: Snøkaos

Østerliveien er skolevei til både Karlsrud grunnskole og Lambertseter videregående skole. All snøen fører til at flere meter av veibredden nå er borte, med dertilhørende kaos.

Hjulspor på fortauet

– Biler parkerer midt i veien og i fotgjengerfelt på grunn av all snøen, sier Beck oppgitt.

Vaktmesteren forteller at både han og andre som måker for borettslagene i området har måkt ekstra langs Østerliveien for å prøve å bedre trafikksikkerheten, men at de ikke har utstyr til å gjøre jobben skikkelig.

Beck har måkt fortauet langs Lambertseter videregående skole for å hjelpe skolebarna, men hjulspor på fortauet vitner om at også bilene setter pris på innsatsen hans.

Mange eksempler

Østerliveien er bare et av mange eksempler. Etter de siste snøfallene har det haglet med henvendelser til Nordstrands Blad om trafikkproblemer og farlige situasjoner.

Mette Torvund forteller om uholdbare tilstander i Marienlundveien ved Bekkelaget skole.

– Alle må kjøre på fortauet, der det går sikkert 100 små barn forbi om dagen, sier Torvund, som er bestemor til barn som bor i veien.

– Vi venter bare på en ulykke, fortviler hun.

Samme på Munkerud

På Munkerud er ikke situasjonen mye bedre.

– Må det skje en ulykke før noen tar grep? Brattvollveien er nå så gjensnødd at bilene konsekvent må bruke fortauet for å passere. Det føles ikke lenger trygt at sønnen min skal ferdes alene på det som før var fortau, men som nå fungerer som bilvei, skriver Brit Andersen i en e-post til Nordstrands Blad.

Det er også meldt om problemer i andre veier i bydelen. Folk er spesielt redde for de veiene som brukes av skolebarn.

Ved Nordstrand skole demonstrerte barn og foreldre mot farlig skolevei i Rosendalsveien.

LES SAKEN: Farlig i Rosendalsveien

Også i Ljabruveien er det problemer, der må busser ta fortauet i bruk for å komme frem.

LES SAKEN: Farlig parkering tvinger bussen opp på fortauet