Se hva Hagen vil gjøre med Hvervenbukta

Ståle Hagen fra Holmlia ber om en helhetlig plan for Hvervenbukta og området rundt. Han vil ha gjenreist Ljansgodset.

Ståle Hagen fra Holmlia ber om en helhetlig plan for Hvervenbukta og området rundt. Han vil ha gjenreist Ljansgodset. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ståle Hagen (H) håper Christian Ringnes og andre private vil delta i et spleiselag med det offentlige for å ruste opp Hvervenbukta.

DEL

HVERVENBUKTA: – Vi er stadig på jakt etter møteplasser. Hele området ved Hvervenbukta kan tilpasses slik at det passer for alle.

Det sier Ståle Hagen (H) som både har sittet i bydelsutvalget (BU) på Søndre Nordstrand, vært byrådssekretær og nå står på Høyres valgliste til bystyret.

LES OGSÅ: Vil utvide campingen i Hvervenbukta

– Grunnen til at jeg fremmer denne ideen igjen nå, er at om to år – i 2013 – er det 100 år siden Ljansgodset brant. Tenk om vi kunne markere dette ved å presentere en plan for hele Hvervenbukta, og aller helst med konkrete planer om å få opp godset igjen, sier Hagen. Han påpeker at Hvervenbukta er et område som mange har et forhold til enten de bor i Søndre Nordstrand, på Nordstrand eller andre deler av byen.

Mange elementer

Hagen ser for seg en rekke elementer i planen.

* Campingen må rustes opp

* Det kan anlegges en stor leke- eller aktivitetsplass

* Det er planer om å få båtforbindelse mellom sentrum og Hvervenbukta.

* Og det er allerede planer for et maritimt miljø på Ljanbruket som igjen knyttes til en kyststi mot Ingierstrand og den opparbeidete turveien rundt Ljanskollen

Bebyggelsen

Portnerboligene og Paviljongen står igjen etter det gamle godset, og vi har Helleberget. Men selve hovedhuset er altså borte, og det vil Hagen gjerne se på plass igjen. Byantikvaren synes dette er glimrende, men spørsmålet er hvordan det kan finansieres.

– Jeg kan se for meg en restaurant, møtelokaler og plass for kunstvirksomhet slik som det i dag er i Portnerboligene og som Edith Stylo har i sitt lille hus, sier Høyre-politikeren.

Spleiselag

For å få til finansieringen, mener Hagen stikkordet er «spleiselag».

– Her kan både offentlige og private komme inn, sier Hagen som antyder at kanskje Christian Ringnes er interessert slik som han har vært ved istandsetting av Ekebergrestauranten. Hagen håper også andre store bedrifter i nærområdet vil være interessert i å ha et slikt sted for møtevirksomhet.

Helhetlig plan

Det ligger et stykke frem å se et nytt Hvervenbukta.

– Det jeg i første omgang ønsker meg, er en helhetlig plan som viser mulighetene. Og den planen kunne jeg tenke meg er klar til 2013 for å ha en dato å arbeide mot, sier Hagen.

Si din mening om en mulig opprustning i kommentarfeltet under.

Artikkeltags