Nyåpnet naprapatklinikk

Terapi: Etter en hard dag på jobb trenger naprapatene behandlig selv også, da er en kollega bra å ha!

Terapi: Etter en hard dag på jobb trenger naprapatene behandlig selv også, da er en kollega bra å ha!

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Nå har det kommet naprapatklinikk til Ryen. En naprapat masserer og knekker i kroppen for å behandle bort ubehageligheter i menneskets bevegelsesapparat.

DEL

Ryen: I Sandstuveien 70 kan du nå få behandling for blant annet rygg- og nakkesmerter, hodepine og musearm.

– Vi kommer på jobb klokka ni hver morgen og har telefonvakt utover dagen. Vi har ingen faste stengetider ennå, forteller Anita Andersen, som sammen med sin studiekamerat Øyvind Johannesen har åpnet naprapatklinikk på Ryen.

Korrigere

Ordet naprapati betyr "å korrigere årsaken til lidelse". Naprapati er et behandlingssystem som bygger på den manuelle medisinen. En naprapat benytter i hovedsak hender for å undersøke og behandle problemer i bevegelsesapparatet.

– Vi behandler skader i skjelett, muskler, ledd og nervesystem. Vi kan forandre hverdagen for enkelte folk og da blir de så takknemlige. Det gjør det gøy å være naprapat. Det finnes ingen bedre jobb enn dette, sier Johannesen.

Grundig undersøkelse

Klinikken, som har fått navnet Naprapatklinikken Ryen, har lyse, fine lokaler og beroligende bakgrunnsmusikk.

– Det gjør ikke vondt å bli behandlet, men det er ikke som en vanlig massasjetime, selv om vi masserer litt også. Mens en masør kun masserer, finner vi roten til problemet og "knekker opp" der det trengs, forklarer naprapatene. De forsikrer om at det første besøket på klinikken innledes med en grundig undersøkelse og fastsettelse av årsaken til problemene.

– Det foretas en rekke tester for å finne eventuelle forstyrrelser i bevegelighetsmønsteret. Tidligere sykdommer, operasjoner, arbeidsforhold, livssituasjon, alt som kan være av betydning for å finne årsaken til pasientens smerteproblematikk utredes. Behandlingen kan variere fra 30 til 45 minutter, og fra tre behandlinger og utover avhengig av pasienten, smertens karakter og lokalisering. Og skulle undersøkelsen antyde at smerten ikke kommer fra bevegelsesapparatet eller at vi ikke får gjort noe med det, oppfordrer vi pasienten til å ta kontakt med lege, forteller Andersen.

De unge naprapatene gleder seg til å komme ordentlig i gang, er spente på utviklingen og håper på fornøyde kunder.

Artikkeltags