Fryktet de måtte holde stengt på fredag også

EVAKUERT: Alle elever og ansatte på Munkerud skole ble like etter klokken 12 evakuert fra skolebyggene på grunn av potensielt eksplosjonsfarlige brannslukkingsapparater. Rektor Stein Arne Andersen er ikke sikker på når skolen kan åpne igjen.

EVAKUERT: Alle elever og ansatte på Munkerud skole ble like etter klokken 12 evakuert fra skolebyggene på grunn av potensielt eksplosjonsfarlige brannslukkingsapparater. Rektor Stein Arne Andersen er ikke sikker på når skolen kan åpne igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er usikkert når skolene kan åpne igjen etter evakueringen i dag.

DEL

MUNKERUD SKOLE: På Munkerud skole var en del barn i ferd med å bli hentet av foreldre, mens mange lekte i finværet i skolegården.

Inntil videre er alle arrangementer på skolene avlyst og man vet ikke når de kan åpne igjen.

Del på Facebook

– Det er mulig vi må holde stengt i morgen. Vi oppfordrer foreldre til å følge med på hjemmesidene våre for informasjon, sier rektor Stein Arne Andersen.

Udramatisk

Skolen fikk beskjed om de eksplosjonsfarlige brannslukkingsapparatene ved nitiden i morges. De fikk da beskjed om å stenge rom som hadde slike apparat. Klokken 12.09 kom beskjeden om at skolene skulle stenges og tømmes for elever.

LES OGSÅ: UDRAMATISK EVAKUERING

– Vi fikk ordre om å stenge skolen og SFO-en. Vi har ringt hjem til alle foresatte vi får tak i. Alle elevene er ute på skoletomta til de blir hentet eller vi har avtalt med foreldrene at de kan sendes hjem, sier Stein Arne Andersen.

Evakueringen gikk greit, i føkge Andersen.

– Elevene fikk beskjed om å gå ut og være ute sammen med de voksne.

Venter på eksperter

Munkerud skole har i overkant av 630 elever. Skolens beredskapsplan fungerte.

– Vi måtte improvisere litt. Vi har aldri ringt alle foreldrene før. Vi hadde også litt problemer med hjemmesiden og fikk ikke ut informasjon så fort som vi ville, sier Stein Arne Andersen.

Skolen har rundt ti brannslukkingsapparat av denne typen.

– Vi har ganske mange, men vet ikke om de er av den farlige typen. Vi får ikke lov til å røre dem og må vente på folk fra Undervisningsbygg som skal kontrollere dem, sier Stein Arne Andersen.

LES OGSÅ: ALLE SKOLER I OSLO EVAKUERT - BRANNSLUKKER KAN EKSPLODERE

LES OGSÅ: EKSPLOSJONSFAREN KJENT FOR TO MÅNEDER SIDEN

LES OGSÅ: - JEG BLE LITT REDD, VI FIKK LITE INFORMASJON
 

Artikkeltags