Gir seg i lokalpolitikken

Ola Borge Mannsåker (Ap) gir seg som lokalpolitiker og begynner i stillingen som direktør for bystyrets sekretariat 20. september. Her er han på talerstolen på BU-møtet 11. mars.

Ola Borge Mannsåker (Ap) gir seg som lokalpolitiker og begynner i stillingen som direktør for bystyrets sekretariat 20. september. Her er han på talerstolen på BU-møtet 11. mars. Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

Lokalpolitiker og gruppeleder for Arbeiderpartiet i Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand, Ola Borge Mannsåker (44), er ansatt som ny direktør for bystyrets sekretariat.

DEL

HOLMLIA: Han tiltrer stillingen den 20. september, etter vel fem måneders pappapermisjon og ferie.

Mannsåker bor på Holmlia, er 44 år og har vært politisk rådgiver i Stortinget siden 2003. Han er utdannet statsviter med offentlig administrasjon, økonomi og språk som støttefag.

Utfordring

– Hvordan blir det å begynne i ny jobb?

– Det vet jeg jo ikke, men det blir en utfordring å gå inn i en funksjon med ledelse av en så stor organisasjon, sier Ola som tidligere har vært leder for en tilsvarende stor organisasjon i det private næringsliv.

Jobben som direktør for bystyrets sekretariat innebærer at Ola Mannsåker skal administrativt lede Norges største kommunale organ. Jobben går i hovedsak ut på planlegging og drift av bystyrets og komiteenes aktiviteter.

 

Må gi seg som politiker

Etter tiltredelse som direktør for bystyrets sekretariat kan ikke Ola Mannsåker være politiker. Han gir seg derfor i lokalpolitikken.

– Det blir en overgang å gå ut av det politiske livet. Men det var en sjanse som dukket opp, og det politiske liv kan være en belastning for familielivet med mange møter på kveldstid, sier trebarnspappaen.

Det er ikke avgjort hvem som overtar som gruppeleder for Ap i BU, men nestleder Trine Eskeland er en aktuell kandidat.

Enstemmig

Det var bystyrets forretningsutvalg som nylig enstemmig vedtok ansettelsen.

– Vi er trygge på at ansettelseskomiteen har gjort en god og grundig jobb og ser fram til at Mannsåker begynner her hos oss, uttaler Forretningsutvalget i en pressemelding.

Artikkeltags