Mona (18) fra Bjørndal gravlagt

GRAVLAGT:  Mona Abdinur fra Bjørndal ble bare 18 år. Tirsdag ble hun gravlagt på Høybråten. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

GRAVLAGT: Mona Abdinur fra Bjørndal ble bare 18 år. Tirsdag ble hun gravlagt på Høybråten. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mona Abdinur omkom på Utøya. I dag ble Bjørndalsjenta gravlagt.

DEL

BJØRNDAL/HØYBRÅTEN: I begravelsen på det muslimske gravfeltet på Høybråten kirkegård deltok blant annet statsminister Jens Stoltenberg, stortingsrepresentant Marit Nybakk og leder av Oslo Ap, Jan Bøhler.

Byrådsleder Stian Berger Røsland, byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn, Rune Gerhardsen og en rekke andre profilerte politikere var også til stede sammen med flere hundre venner og familie.

Del på Facebook

– Dere er en liten familie, men dere er en del av den store norske familien. I dag slår fellesskapet sin sterke arm rundt dere, sa Jens Stoltenberg i sin tale.

Engasjert og danseglad

Mona Abdinur var en engasjert lokalpolitiker og var aktiv i lokalmiljøet på Bjørndal.

Hun briljerte på dansegulvet og deltok blant annet på UKM med dansegruppa Showoff.

Mona var elev på Ulsrud videregående skole.

– Dette er en dypt tragisk hendelse som har rammet oss alle. Vi sender våre tanker til Monas familie. Vi ber samtidig om at elevene tar godt vare på hverandre i denne vanskelige tiden, skriver skolen på sine nettsider.

Finner ikke ord

– Jeg finner ikke ord for å uttrykke alle følelsene, sier Liv Jorunn Eriksen, nestleder i Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Sammen med BU-leder Nadeem Butt la hun ned krans på graven til Mona Abdinur på vegne av hele bydelen.

– Hele Norge er preget, følelsene er så sterke. Selv om man ikke kjenner noen som er rammet er sorgen blitt så nær og intens, sier Nadeem Butt.

De to lokalpolitikerne har jobbet mye med oppvekstvilkår i bydelen, og føler at alle lokale ungdommer er deres.

– Det er en av våre ungdommer som er revet bort. Det er veldig sterkt når dette skjer med en av våre, vi er glade for å være til stede her, det gir samhold og gjør at vi står sterkere sammen, sier Nadeem Butt og Liv Jorunn Eriksen.

AUF i Søndre Nordstrand hadde fem deltakere på Utøya. Bare fire kom tilbake i live.

Artikkeltags