– Tidenes verste Halloween-kveld

 Søndagskvelden ble ikke bare en morsom Halloween. Manglerud-politiet betegner den som tidenes verste med mye hærverk og skadeverk.

Søndagskvelden ble ikke bare en morsom Halloween. Manglerud-politiet betegner den som tidenes verste med mye hærverk og skadeverk. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det ble som vi fryktet. Dette ble tidenes verste Halloween.

DEL

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Mens mange barn er fornøyd og har bæreposer fulle av godter på lager i lang tid, er politiet svært lite fornøyd.

– Dette ble den verste Halloween-kvelden vi har hatt, sier stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud.

– Innen klokken 12 mandag hadde vi fått inn åtte til dels alvorlige skadeverksmeldinger, og vi venter flere, sier hun.

Eggkasting, knusing av vinduer, kasting av steiner mot busser og meget skremende og truende oppførsel går igjen i politi-rapporten fra søndagskvelden.

– Det ble virkelig mye i løpet av noen får ettermiddags- og kveldstimer, sier stasjonssjefen. – Og enda var det ikke verst hos oss. Vi måtte også bistå nabo-stasjoner.

– Vi hadde jo fryktet at det skulle bli mye å gjøre, og vi oppfordret jo også gjennom Nordstrands Blad foreldre til å ta ansvar. Men det har tydeligvis mange ikke fått med seg. For mange barn og unge har benyttet anledningen til å bedrive rent hærverk og skadeverk.

Eggkasting går igjen mange steder. Ruteknusing, også på skoler, like så. På Holmlia ble det kastet stein mot busser, og en rute ble knust.

Stasjonssjefen er fortvilet.

– Det som skulle være en hyggelig kveld for mindre barn, har utviklet seg til å bli gjenger som herjer. Vi snakker om rent hærverk og skadeverk. Bruk av laserpistol er relativt nytt i Halloween-sammenheng, og likeledes at oppførselen er så truende at både barn og eldre blir farlig skremt.

Både Manglerud-politiet og Oslo-politiet sentralt vil etter årets Halloween-kveld evaluere og forsøke å finne ut hvordan de skal drive forebyggende arbeid med tanke på neste års skumle kveld.

Artikkeltags