OSLO: Kaoset skyldes at Oslo kommune har fått nye kontrakter innen TT-tjenesten. Berit Larsen, som er rådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, har snakket med flere frustrerte medlemmer i morgentimene i dag.

– Mange av brukerne har ikke blitt hentet som avtalt eller kommet mange timer for sent på jobb. Selv de som bestilte før jul har fått problemer, ettersom de ikke har blitt overført til det nye systemet. Selv har jeg en sønn som ikke ble hentet i dag, og det var umulig å komme igjennom på telefon og internett.

Flere hundre brukere av TT-tjenestens arbeids- og utdanningsreiser for funksjonshemmede aner ikke når de kommer seg på jobb eller skole de neste dagene.

I hovedsak skulle tjenesten fungere som før, men med noen nye leverandører og med mer samkjøring, skriver kommunen på sin nettside.

Det nye kjørekontoret Samres blir nå ringt ned av brukere som ikke har fått kontakt tidligere i jula. Dette bekrefter Hedda Aas som er prosjektleder i TT-anskaffelser. De prøver nå å fange opp så mange tilbakemeldinger som mulig for å rette opp svakhetene.

Endringen i TT tilbudet gjelder for 17.000 brukere i kommunen.

De nye kontraktene for TT-tjenestene i Oslo som trådte i kraft fra første januar, har også vakt reaksjoner tidligere. Det blir mer samkjøring og blant annet skal rullestoltransporten nå også frakte gående funksjonshemmede til arbeid og skole.

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon frykter at det vil føre til lengre reisetid.

Kommunen beklager misvisende informasjon og ber brukere som ikke har fått gjort avtaler om ta en vanlig drosje til jobb ved å bruke en fritidsreise på TT-kortet sitt, og få dette tilbake av bydelen senere.