Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha åpenhet om psyken på jobben

Artikkelen er over 10 år gammel

Torsdag 7. oktober er Verdensdagen for psykisk helse, og det skal markeres i vårt distrikt.

NORDSTRAND: Arbeid og psykisk helse er tema for Verdensdagen for psykisk helse i 2010. Målet er å skape økt åpenhet om psykisk helse på arbeidsplassen.

Folkesykdom

Omtrent halvparten av Norges befolkning vil oppleve psykiske vansker i løpet av livet. Angst og depresjon er de vanligste helseproblemene og medfører flest tapte arbeidsår blant befolkningen.

Arbeid er som oftest positivt for den psykiske helsen; det kan bidra til fellesskap, mening i tilværelsen og økonomisk trygghet.

Økt åpenhet og endring i holdninger rundt psykiske helseproblemer, samt økt sysselsetting er derfor de viktigste forebyggende tiltakene vi kan stimulere til. (Kilde: Folkehelseinstituttet).

Åpne dører på Nordstrand

Søndre Oslo DPS inviterer folk fra våre tre bydeler til markering av verdensdagen i Nordstrand menighetshus.

Hit kommer arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. Stipendiat Helen Bull og stipendiat June Lystad skal snakke om verdien av arbeid for personer med alvorlige psykiske lidelser. Olav Moen i Rådet for psykisk helse snakker om hvordan kan arbeidsgiver bidra til åpenhet om psykisk helse. Marthe Berg deler sine erfaringer rundt betydningen av arbeid for hennes psykiske helse. Psykologspesialist Jon Fiske forteller om prosjektet Raskere tilbake.

Det blir kulturelle innslag ved sanger Kari Gjærum.


I tillegg vil flere attføringsbedrifter være til stede i menighetshuset, som arbeidsmarkedsbedriften ByPro (Bydelenes produksjonstjeneste).

Dørene åpner klokken 17.00. Programmet varer fra klokken 18.00 – 21.00.