Bøler: – Nå tenkte vi at tida var inne for å stå frem som opphavsmennene til Bowie-taggen. Det har vært så mye skriverier og rykter om hvem som har laget den og hvordan den oppstod, sier Bent Høitomt.

På vei til fotballtrening

Grunnen til at Bent og Jarle Ring ikke har stått frem tidligere er mest på grunn av jobbsituasjon da de ikke ville bli forbundet med tagging som skjedde i guttedagene på 80-tallet. Bowie var den første og den siste.

– Det var i 1981 og vi var på vei til fotballtrening. Vi fant en gammal Tectyl sprayboks i garasjen til familien Høitomt. Vi tenkte at den kunne vi gjøre noe moro med, forteller Høitomt og fortsetter:

Høy puls

– Så da vi kom over den blanke veggen under Bølerbrua på vei til fotballtrening, tok det ikke lang tid før vi kom frem til at Bowie var kult å skrive. Både Bent og jeg var virkelig nervøse og hadde skikkelig høy puls etterpå, sier Jarle og ser bort på sin gamle venn.

Gamle myter

Hva er grunnen til at dere ville stå frem først nå?

I den senere tid har det vært en del oppslag i forskjellige medier omkring den legendariske «SÆDFUCK»-taggen. Da dens historie har sterk tilknytning til den eldre «Bowie»-taggen, synes vi det var riktig tid nå og offentliggjøre hvem som er de opprinnelige kunstnerne bak «BOWIE»-taggen. På folkemunne har det versert historier om at den ble laget tilbake på 70-tallet av ungdom med store problemer og i opposisjon til samfunnet etc, noe som ikke medfører riktighet, understreker Høitomt.

LES OGSÅ: Nesten 1000 vil bevare Sædfuck-taggen

Opprinnelig i brunt

Taggen har vært delvis eller helt vasket bort, men har blitt sprayet opp et par ganger av andre gjennom tiden. Senere ble «David» & «kniv» påført av Paul Vidar Sævarang og Ole Kristian Stavnsborg som i 1986 samtidig laget den legendariske SÆDFUCK-taggen.

BOWIE-taggen var opprinnelig malt i brunt, mens SÆDFUCK-taggen opprinnelig var i svart.

Full sirkel

Og nå er altså de fire samlet på Bølerbrua tretti år senere.

– Nå er liksom ringen sluttet ved at vi fire er her sammen, sier Bent og de andre nikker samtykkende.

Jarle og Bent gjenopprettet kontakt via Facebook først for tre uker siden. De snakket da om endelig å stå frem som opphavsmenn bak BOWIE-taggen og på grunn av oppfordring fra andre som har kjent til den godt bevarte hemmeligheten i alle år.

– Hvem skulle tro vi skulle stå sammen på Bølerbrua 30 år senere? sier Bent og humrer.

– Ja, vi skal ta en pils så snart det lar seg gjøre, avslutter alle fire i samen og de håper nå med dette at historien bak både BOWIE- og SÆDFUCK-taggen er oppklart slik at taggene kan få hvile i fred.


Det finnes også en Facebook støttegruppe ”Bevar SÆDFUCK og BOWIE taggen på Bøler” med over 1000 medlemmer.