BØLER: I helgen var det til sammen fire branner på Bøler.

Klokken fire natt til lørdag kom det melding om brann i Bøler pizza, kebab og kiosk. To timer senere kom det melding om at en parkert bil sto i full fyr i krysset Bølerlia/General Ruges vei. Brannene ble raskt slukket av brannvesenet og det var ikke fare for spredning. Både gatekjøkkenet og bilen fikk store skader.

Klokken ett natt til søndag kom det på ny melding om at det brant i gatekjøkkenet. To timer senere sto to biler i full fyr på oversiden av senteret.

– Vi mistenker at alle brannene er påsatt, bar ild er brannårsaken og det er ingen andre naturlige brannårsaker, sier Terje Dahl, politiførstebetjent og leder av branngruppa ved Oslo politidistrikt.

Politiet har sikret en del tennveskeflasker og papirer som blir brukt i ildspåsettelsen.

– Vi holder også på å samle inn videoovervåking fra området, sier Dahl.

Del på Facebook

Etterlyser vitner

– Hvis noen har sett noe som de mener er viktig for disse fire sakene vil vi gjerne komme i kontakt med dem, oppfordrer Dahl.

Saken etterforskes av branngruppa, men Manglerud politistasjon er fullt orientert og vil ha området under spesielt oppsyn i tiden fremover.

Går ut over idretten

Gatekjøkkenet eies av Bøler IF (BIF), som leier det ut. Leder i BIF, Bjørn Olav Larsen frykter nå at en brannstifter går løs på Bøler.

– Dette er vandalisme og det bekymrer meg voldsomt at det går ildspåsettere løs på Bøler, jeg bor bare et steinkast unna, sier han.

Bygget må nå trolig rives.

– Selv om bygget ikke er brent ned, anser takstmann bygget som totalskadd. Dette er umåtelig trist og det går ut over klubben og vi får bare prise oss lykkelige for at det ikke har vært noen personskader, sier Larsen.

Uten jobb

Innehaver av Bøler pizza, kebab og kiosk, Zhigar Omer, har leid gatekjøkkenet i nesten et år.

– Jeg har ikke hørt noe fra politiet, men brannene er påtent. Bygget må trolig rives og det blir opp til klubbstyret å bestemme hva som skjer. Jeg står uten jobb i mellomtiden, fortviler Omer.