Gå til sidens hovedinnhold

– Siste ord er ikke sagt

Artikkelen er over 10 år gammel

Leder for byutviklingskomiteen Ola Elvestuen (V) vil fortsette arbeidet for en bedre utvikling av Holtet.

HOLTET: – H, Frp, Ap og KrF avviste innbyggerinitiativet. De bruker formell argumentasjon, noe jeg mener er feil bruk av regelverket feil. I bånn er jeg uenig i selve det saklige innholdet. Vi bør se på Holtet på nytt, både i forhold til høyder, bedre utearealer, og også trafikksituasjon. Dette avviser alle disse partiene. De avviser muligheten til å komme med forbedringer i området. Når H, Frp og Ap slår seg sammen blir det sjelden eller aldri gode resultater, tordner Elvestuen.

Skuffet over avvisning

Elvestuen mener det er respektløst å avvise en skikkelig saksbehandling av innbyggerinitiativet.

– Jeg synes det er et hån mot dem som står bak initiativet. Selv om man er uenig bør man ha respekt for jobben som gjøres her. Jeg er enig med aksjonsgruppen om at vi bør nedlegge et midlertidig bygge- og deleforbud. Men selv om man ikke vil gå så langt, ville det være nyttig å behandle dette i byutviklingskomiteen, sier Venstre-politikeren.

Gir seg ikke

Ola Elvestuen trekker frem at Nordstrand-området er et gammelt lokalmiljø i Oslo som har egenverdi i seg selv.

– Og Holtet-planen er ganske enkelt for dårlig til å ta vare på dette. Den legger ikke opp til videreutvikling, men en total endring som fort kan fremstå som veldig kaotisk. Nå mister Holtet fullstendig sin egenart. Når man ser resultatene av fortettingen er det for dumt å holde fast på tidligere vedtak uten å foreta justeringer, sier lederen for byutviklingskomiteen. Han presiserer at han for fortetting langs trikkelinjen og på Holtet.

– Men fortettingen må ha kvalitet slik at ny og eldre bebyggelse harmonerer bedre. Slik det foregår i dag, har fortettingen en brutalitet over seg, sier Elvestuen og legger til at Venstre vil jobbe videre for at utviklingen av Holtet skal endre kurs.

– Vi skifter ikke standpunkt eller strategi. Til neste år blir det en ny bystyregruppe og da kan vi ta opp saken på ny. Siste ord er selvfølgelig ikke sagt i denne saken, avslutter Ola Elvestuen.