Skøyteentusiasten gikk gjennom isen

Rolf Utgård er en ivrig turskøyteløper og fotograf. Bildet av isfiskeren som skøyter mot demningen ved Rustadsaga er fra hans egen bok "På skøyter i marka".

Rolf Utgård er en ivrig turskøyteløper og fotograf. Bildet av isfiskeren som skøyter mot demningen ved Rustadsaga er fra hans egen bok "På skøyter i marka".

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

I fjor ga han ut boka "På skøyter i marka". Torsdag gikk Rolf Utgård gjennom isen på Hauktjern i Østmarka.

DEL

HAUKTJERN: Det var Rolf Utgård (58) som gikk gjennom isen på Hauktjern i går ettermiddag.

Rolf Utgård fra Simensbråten var kjent som medieprofilert konserntillitsvalgt i Kværner gjennom mange år. Nå driver han konsulent- og kursvirksomhet og arbeider med en mastergrad i arbeidslivshistorie.

Hjertet i halsen

To sykepleiere som tilfeldigvis kom forbi, reddet trolig livet til den ivrige turskøyteløperen da de så ham gå gjennom isen.

- Vi tenkte at dette kom til å skje. Det så skummelt ut, med mye is som hadde smeltet. Vi hadde hjertet i halsen, sier Lene Cecilie Andersen, som er bosatt på Bøler.

Når Utgård faller i vannet får hun panikk, men sammen med venninnen Bente Paulsen fra Oppsal klarer hun likevel å få ringt 113 og tilkalt redningshelikopteret, som plukket ham opp etter bare ti minutter i vannet.

- Luftambulansen var utrolig flinke. De var på plass allerede etter ti minutter, men da hadde vi også med kart og kompass slik at vi kunne forklare hvor vi var, sier Lene Cecilie Andersen til noblad.no.

Utrygg is

Skiforeningen skriver på sine nettsider at isen har gått på mange vann, og at ivrige eksperter kan finne skøyteis i høyereliggende strøk hvis man benytter seg av kalde morgener.

- Vi har nå "våris" som betyr at isen er svak selv om den er tykk, skriver Skiforeningen.

Artikkeltags