Lærer unge å unngå «luksusfellen»

 Både ungdom selv og store aktører som Husbanken, NAV og Finansnæringens fellesorganisasjon skal lære ungdom å unngå gjeldsfella.

Både ungdom selv og store aktører som Husbanken, NAV og Finansnæringens fellesorganisasjon skal lære ungdom å unngå gjeldsfella. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Sammen med store aktører som Husbanken, Finansnæringens Fellesorganisasjon og NAV skal en elevbedrift fra Bjørnholt skole gjøre ungdom mer bevisst på personlig økonomi.

DEL

BJØRNDAL: – Det er små ting som skal til. Noe så enkelt som å informere ungdom på en enkel og morsom måte kan være til hjelp slik at vi forhindrer ungdom fra å gå i fellene som kan føre til at de blir gjeldsofre og å mister muligheten til å skaffe en egen bolig, sier Melina Sharghi fra Ung Investering, som har base på Bjørnholt skole.

Skal bli mer bevisst

Ungdomsbedriften Ung Investering skal i samarbeid med Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Husbanken og NAV gjøre ungdom i Oslo mer bevisst på personlig økonomi. Bjørnholt skole og elevbedriften Ung Investering skal sammen arrangere en stor gründercamp 8.-10. Juni hvor flere ungdomsskoler i Oslo vil bli invitert til å delta.

Gründercampen er ment å fungere som et idélaboratorium for det større prosjektet «Veien til egen bolig», og det langsiktige målet er å utvikle et undervisningsopplegg rundt privatøkonomi som skal inn i skolen.

Prosjektet «Veien til egen bolig» deles inn i tre faser: Først med en idéutviklingsfase (med Gründercamp i juni), så utvikling og utprøving, før det avsluttes med implementering. Sistnevnte skjer først i 2012.

Mangler kompetanse

Sist uke var Nordstrands Blad til stede under et møte i FNOs lokaler der alle aktørene og diverse representanter fra virksomheter som ønsker å støtte prosjektet var samlet.

– Ungdom og også alt for mange voksne mangler kunnskap og kompetanse rundt personlig økonomi, sier Hilde E. Johansen fra FNO.

– Dette er et stort samfunnsproblem og derfor er det viktig å formidle for ungdom at de valgene man tar kan ha langvarige konsekvenser senere i livet. Hun påpeker også at personlig økonomi er allmennkunnskap og burde være inne i skolen i større utstrekning og på en mer attraktiv og forståelig måte enn den er i dag. På den måten kan vi forsøke å sikre at alle får en god kompetanse rundt temaet personlig økonomi, sier hun.

Ungdom er nøkkelen

Tommy Grav fra NAV uttrykker at de er veldig glade for dette samarbeidet som han mener kan bli viktig for at neste generasjon skal bli gode skattebetalere.

– Vi håper at dette prosjektet kan være en fin start for å lære ungdom mer om privatøkonomi og ikke minst veien til egen bolig, sier han.

Artikkeltags