Likevel ny skytebane

 Krevende forhandlinger ligger bak budsjettforliket som ble lagt fram mandag ettermiddag. Her signerer Aud Kvalbein (KrF) (f.v.), Ola Elvestuen (V), Mazyar Keshvari (Frp) og Eirik Lae Solberg (H) forliket.

Krevende forhandlinger ligger bak budsjettforliket som ble lagt fram mandag ettermiddag. Her signerer Aud Kvalbein (KrF) (f.v.), Ola Elvestuen (V), Mazyar Keshvari (Frp) og Eirik Lae Solberg (H) forliket. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ny skytebane på Åsland var sikret. Så ble den kastet ut av budsjettet. Nå er pengene tilbake og hall skal realiseres.

DEL

Åsland: Forvirret? Da kan du ikke ha fulgt med på denne saken lenge. For skytebane til Nordstrandskytterne har vært en gjenganger i våre spalter i årevis. Planer har kommet og gått. Løfter har kommet og gått. Likevel begynte mange å tro at politikerne denne gang skulle stå ved sine løfter, og at det blir bygget fjellhall på Åsland til erstatning for banen som ble nedlagt i Prinsdal. Men så gikk byrådet ut og varslet at pengene skulle fjernes.

Dermed måtte Nordstrands Blad enda en gang bringe fortvilte meldinger fra skytterne. Mandag ble det budsjettforlik. Dermed kunne KrF og SV juble over å ha fått gjennomslag for en viktig sak.

Varaordfører Aud Kvalbein, (KrF) sendte sporenstreks et leserinnlegg. Og Venstre ringte avisen.

Refser byrådet

– Byråd Jøran Kallmyr ville for et par uker siden avlyse hele bystyrevedtaket om ny skytebane. Dette reagerte KrF kraftig på. En byråd kan ikke si at man ikke har lyst til å gjennomføre et bystyrevedtak fordi det blir for dyrt. KrF har derfor stått på for å sikre fullfinansiering av ny skytebane i fjell gjennom budsjettforliket mellom de fire partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF, og vi er svært glad for at dette lyktes, skriver Aud Kvalbein.

Vippet flertallet

– KrF var det partiet som bidro til å vippe flertallet i bystyret da det ble bestemt at skytebanen på Prinsdal ble lagt ned for tre år siden. Banen lå for nær boligområdene, og etter år med klager var dette derfor en riktig beslutning. KrF har imidlertid hele tiden vært opptatt av å få på plass et godt alternativ for skytterne, og det er beklagelig at det har tatt så lang tid å få dette på plass.

KrF mener, i likhet med skytterlaget, at det beste alternativet nå er en skytehall i fjell.

–Dette er det eneste alternativet som tar på alvor behovet for støyskjerming i en storby som Oslo. Dette alternativet er grundig utredet, og fordelene med en slik løsning er åpenbare. Skytingen vil ikke sjenere noen naboer, og den nye banen vil derfor kunne brukes i langt større utstrekning enn en skytebane i friluft. Skytebanen i fjell representerer derfor en kraftig økning i kapasiteten som løser skytternes behov i uoverskuelig framtid, skriver Aud Kvalbein, som gratulerer Nordstrand skytterlag.

Venstre tar æren

Ventres gruppeleder Ola Elvestuen sier det var viktig for partiet å få hallen tilbake i budsjettet for 2011.

– Nå står det 15 millioner i budsjettet for neste år, det betyr at prosjektet ikke er fullfinansiert, men vi er i gang, sier en fornøyd Ola Elvestuen. Han sier det var helt uaktuelt for Venstre å se hallen bli skrinlagt uten sverdslag.

– Vi er opptatt av breddeidretten. Og når man setter i gang prosesser så man fullføre. Jeg er svært glad for dette gjennomslaget, sier Ola Elvestuen.

Artikkeltags