Gå til sidens hovedinnhold

– Maler er tilbake!

Artikkelen er over 11 år gammel

Pusekatten Maler overlevde syv måneder på rømmen. Nå kan han endelig leke bamse hos familien sin igjen!

BRENNA: Ingen vet helt hvordan mirakelkatten har klart seg gjennom vinteren. Kanskje har noen snille mennesker latt han være inne av og til?

– Maler er mest innekatt. Han er sånn som bare går rundt huset her, eller sitter på terrassen over, forteller matmor Ida Andersen.

Takk for den, mamma...

Det var sommer da 24- åringen reiste bort en helg. Moren hennes, som selv har to katter, meldte seg som barnevakt for Maler. Ida så for seg at mamma Ann-Kristin kunne komme innom leiligheten på Brenna noen ganger i løpet av helgen, men det mente Ann-Kristin var stusselig for pusekatten. Dermed ble Maler med til rekkehuset på Bøler.

– Der kom han seg på et eller annet vis ut gjennom en dør eller noe, forteller Ida.

Kanskje var det de to kattene som ødela idyllen hos "bestemor"? Da Ida kom for å hente pusen sin etter endt helgetur, var det ingen Maler å se. Moren hennes fortalte at hun ikke hadde sett han den søndagen, og at han var borte.

– Først trodde jeg ikke at det var helt sant, og tenkte at han hadde gjemt seg i en krok. Men da han hadde vært borte i mer enn en dag, skjønte jeg at han ikke bare gjemte seg, sier 24-åringen.

Leteaksjon

Hun og samboer Tom Andre Korsmo (22) ble fortvilet. Hvor hadde han tatt veien? De begynte å lete i Bølerområdet med en gang. Lapper med bilde av Maler ble lagd og hengt opp overalt. Da resultatene uteble hengte de også opp lapper i nærliggende områder. Rundt 200 lapper ble det. I tillegg annonserte de flittig i Nordstrands blad.

Det førte til telefonstorm.

– Vi hadde nesten sentralbord her. Både mamma og jeg svarte på masse telefoner fra folk som mente de hadde sett Maler, forteller Ida.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger vi var og så på katter som ligna på Maler. Noen var ikke i nærheten av å ligne en gang... sier hun.

– Men to eller tre var veldig like!

Ida forteller at Maler kan kjennes igjen med sine symmetriske hvite pelspartier på hvert forbein. Dessuten kan han en ting hun ikke har sett andre katter gjøre:

– Han kan stå bamse, smiler hun.

Overlevde på fuglemat

Og det var nettopp det som gjorde at hun var 100 prosent sikker på at hun endelig hadde møtt pelsdotten sin igjen i forrige uke.

Etter en måned uten telefoner hadde Ida nesten gitt opp håpet om å få se pusen sin igjen. Så en dag ringte det. Og det var ikke i nærheten av verken Bøler eller Brenna en gang. Telefonen kom fra en dame på Lindeberg.

– Hun fortalte at hun begynte å se Maler i midten av desember, ofte under terrassen sin. Etter hvert observerte hun at katten spiste frosne pølsebrød og fuglemat. Da skjønte damen at han ikke hadde noe hjem, og begynte å mate han, forteller Ida.

Full klaff!

Lindeberg beboeren ringte Dyrebeskyttelsen. Der fikk hun beskjed om at de ikke hadde plass til han på det tidspunktet. Hun ble derfor oppfordret til å ringe nettkatten.no.

– Der hadde vi også lagt ut bilde av Maler! Da kjente dama henne igjen, sier Ida oppglødd.

24-åringen hadde ikke helt troen på at det var hennes katt, siden damen bor på Lindeberg. Heldigvis gjorde ikke Ida seg selv den bjørnetjenesten det ville vært å ikke dra, i fare for å bli skuffa nok en gang. Hun ga den funnede katten selvfølgelig en sjanse.

– Jeg og moren min dro opp og så, og da lå han under en sofa. Jeg ropte på han og da kom han mot meg. Jeg var likevel ikke helt sikker, så da ba jeg han om å "sitte bamse", sier hun.

Maler adlød. Pus ble med ett til en liten bjørn. Da visste Ida at jakten var over. Maler var tilbake.

Massivt engasjement

– Det har vært veldig mange som har engasjert seg. Folk har til og med tatt han med i aftenbønnen sin. Jeg tror folk vil sette pris på å høre at han er tilbake nå, sier matmor med pus på fanget.

– Etter at han kom hjem har han nesten ikke vært ute. Jeg gruer meg litt til han begynner å være ute igjen, men han har aldri stukket av her før, sier hun.

Om ikke annet så har i hvert fall Maler en god kompis og beskytter i hunden Timmy. Han savnet også Maler da han var borte...