Mona Abdinur til minne.

Mona Abdinur fra Bjørndal mistet livet på Utøya.

Mona Abdinur fra Bjørndal mistet livet på Utøya.

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Mona ble bare 18 år. Vi sørger over en optimistisk og aktiv jente som ble revet bort fra oss i udåden på Utøya. Våre tanker går til hennes mor og søsken, blant dem hennes lillesøster Amal som selv var på vei over til Utøya den dagen det ufattelige hendte. Vårt budskap er klart: Vi står sammen med dere i sorgen.

Våre tanker går også til alle andre som sto henne nær. «Mona var vår sol» sier hennes venner. Hun var snill og grei, tenkte alltid på andre, er ordene hennes krets av ungdom på Bjørndal i Oslo bruker når de omtaler Mona. For dem er sorgen overveldende. Vi føler også med dem i denne tunge tiden. Det er et lyspunkt og en kilde til trøst at vennene står sammen og støtter hverandre. Ugjerningen var brutal og ubegripelig, men den kan ikke ta fra oss håpet. I stedet for hat, har den 22.07 skapt større samhold og kjærlighet.

Mona var en livsglad 18-åring, og brukte tid på både fotball og dansing. Ikke minst var hun engasjert i og opptatt av samfunnet vårt. I AUF var hun aktivt med, hun stilte opp på valgkampsamlinger og på Utøya. Hun likte å være der, ikke bare på grunn av de politiske sakene, men for fellesskapet og samholdet som finnes i AUF. Hun var ifølge sine AUF-venner kul, tøff og en som det var spesielt stas å ha som aktivt medlem. Mona var dessuten uvanlig god i fotball og Oslo AUF sitt beste kort i fjorårets fotballturnering på Utøya. Hun spilte spiss fordi hun var den beste.

Mona var av somalisk opprinnelse, og var dermed en av de som brakte det flerkulturelle inn i AUF. Det bringer en egen dimensjon til sorgen, ettersom terroristens mål var det Mona sto for og bidro med til det norske samfunn: Et felleskap som ikke kjenner hudfarge, kjønn eller religion. Mona brakte glede til alle dem som kjente henne. Hun var blant de beste av norsk ungdom. Hun var det nye Oslo og den nye Norge. Det kommer vi aldri til å glemme. Hun vil, til tross for sin unge alder, forbli en stor kilde til inspirasjon. Men først og fremst, hun vil bli dypt savnet av oss alle.

Vi lyser fred over Mona Abdinur sitt minne.


Eskil Pedersen
Åsmund Aukrust
Tonje Brenna

Jens Stoltenberg
Helga Pedersen
Raymond Johansen


På vegne av AUF og Arbeiderpartiet.
 

Les også: Mona (18) fra Bjørndal gravlagt

Artikkeltags