Skal få folk til å stemme

BRUK STEMMERETTEN: Rajinder Kaur, Aziz Rehman og Susan Melson i Mangfoldsutvalget vil de neste ukene jobbe aktivt for at folk i Bydel Søndre Nordstrand skal bruke stemmeretten. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

BRUK STEMMERETTEN: Rajinder Kaur, Aziz Rehman og Susan Melson i Mangfoldsutvalget vil de neste ukene jobbe aktivt for at folk i Bydel Søndre Nordstrand skal bruke stemmeretten. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mangfoldsutvalget i Søndre Nordstrand jobber nå for å få flest mulig opp av sofaen og til valgurnene.

DEL

SØNDRE NORDSTRAND: – Vi håper å motivere, engasjere og mobilisere, sier Rajinder Kaur, Aziz Rehman og Susan Melson i Mangfoldsutvalget i Bydel Søndre Nordstrand.

Del på Facebook

De neste ukene vil utvalget både ses og høres i hele bydelen når de skal prøve å få flest mulig til å stemme ved valget 12. september.

– Vi skal ha stand og dele ut brosjyrer og så skal vi kjøre rundt med en buss med høyttalere for å spre budskapet om å bruke stemmeretten, at hver stemme teller og du kan være med å bestemme, sier de tre representantene for utvalget.

Valgmøte

– Vi sier ingen ting om hvem de skal stemme på, men vi forteller dem hvorfor de bør stemme og hvor viktig det er å være med i den politiske prosessen, sier Aziz, Rajinder og Susan.

Utvalget tar også sikte på å arrangere et stort valgmøte med debatt på Bjørnholt skole den 30. august, men detaljene rundt dette møtet er ennå ikke klare.

– Det er viktig å delta i den demokratiske prosessen. Det er viktig at vi bryr oss og er med på beslutningen ved å stemme på det partiet som står oss nærmest, sier Aziz Rehman.

Rådgivere

Mangfoldsutvalget er et upolitisk rådgivende organ for bydelens politikere og administrasjon og består av syv personer og to vararepresentanter.

Utvalget har eksistert et par år og består av representanter fra en rekke ulike nasjoner, yrkesgrupper og steder i Bydel Søndre Nordstrand.

– Vi skal være en bindeledd mellom befolkningen og myndighetene, sier leder Aziz Rehman.

Utvalget jobber med en rekke ulike temaer, blant annet barnevern, skole, idrett og miljø.

– Vi har veldig ulik bakgrunn og har bred kompetanse.

KLIKK HER, OG LES ALLE VÅRE SAKER OM VALGET 2011!
 

Artikkeltags