Spørsmålstegn på lerretet

Patrick Strøm, fra Nordstrand bydel, er akkurat ferdig med innspillingen av novellefilmen Spørsmålstegn hvor han spiller en hovedrolle som rikmannsgutten Elias. Filmen skal har première i desember i år.

Patrick Strøm, fra Nordstrand bydel, er akkurat ferdig med innspillingen av novellefilmen Spørsmålstegn hvor han spiller en hovedrolle som rikmannsgutten Elias. Filmen skal har première i desember i år.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Patrick Strøm fra Bekkelaget spiller hovedrollen i novellefilmen "Spørsmålstegn".

DEL

BEKKELAGET: Det har vært et hektisk år for Patrick Strøm. Ikke bare debuterte han som instruktør i Lambertseterrevyen 2008, han har også akkurat spilt inn kortfilmen "Spørsmålstegn" hvor han spiller en av hovedrollene.

– Jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe aktivt selv for å komme meg dit jeg vil i livet, forteller han.

Lambertseter

Patrick Strøm (25) er oppvokst på Bekkelaget, og gikk på Bekkelaget og Brannfjell skole. Deretter fulgte tre år på Lambertseter videregående som blant annet ble preget av at han var skuespiller i revyen.

I år gjorde han stor suksess som en av instruktørene for Lambertseterrevyen 2008. Med terningkast seks og strålende kritikker fant han ut at han ikke vil lage flere revyer.

– Det er greit å gi seg på topp, smiler han.

I 2004 satt Patrick foran pc-en og kjedet seg.

– Så jeg sendte inn en søknad som deltager på Big Brother, og ble valgt ut til å delta. Jeg elsker reality-TV, innrømmer han og beskriver de tre månedene han bodde i Big Brother-huset som det kjedeligste og det kuleste han har opplevd.

– Det var en helt spesiell opplevelse som absolutt var verd å få med seg, forteller han.

Etter at han kom ut av huset ble han intervjuet av Mess TV, et interaktivt ungdomsprogram på TVNorge. Dette intervjuet førte til en jobb som programleder.

– Jeg var på jobb for Mess TV syv dager etterpå, forteller han.

Filmen

TV-erfaringen har vært uvurderlig for Patrick, men han innrømmer at han nå er lei. Derfor var filminnspilling et kjærkomment avbrekk.

– Jeg fikk ideen til en fire minutters kortfilm, forteller Patrick og legger til at manusforfatterne Ravn Wikhaug og Marius Rolfsvåg kastet seg over ideen.

Men ettersom de skrev 40 sider så er det blitt en lengre film enn først planlagt.

Filmen handler om rikmannsgutten Elias, spilt av Strøm, og Andreas som spilles av Jante Helgesen. Filmen følger guttene en dag i Oslo. Guttene kjenner ikke hverandre, men det oppstår en situasjon som berører dem begge. Strøm vil naturlig nok ikke røpe hva denne "twisten" består i.

Filmen fikk 75 000 kroner i støtte fra Frifond. I disse dager klippes den og etter planen skal premièren gå av stabelen i desember i år.

– Det blir kanskje på Frogner kino, men vi har også en dialog med Colosseum, avslutter Patrick Strøm med et smil.
Artikkeltags