Synne Røyneland til minne.

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Synne ble revet bort fra oss på Utøya. Hun var 18 år, og hadde ett år igjen på Bjerke videregående skole. Hennes pult vil stå tom til høsten. Det er ubegripelig og dypt urettferdig. Tankene våre, og vår dypeste medfølelse går til Synnes nære familie og venner. Vi vet at ingen kan ta hennes plass, og at hun vil bli dypt savnet. Vi vil at dere skal vite at vi står sammen med dere i sorgen.

Synne var ny i AUF og på Utøya, men hun kjentes like fullt som en av oss. Hun fant seg fort til rette. AUF-venninner sier hun stortrivdes på øya. Hun koste seg, fikk masse nye kjente, og ble inspirert til å gjøre mer i AUF. Det er ufattelig trist at hun ikke får den muligheten. Og vi skulle så gjerne hatt tid til å lære henne bedre å kjenne.

Mange av Synnes venner beskriver henne som ei jente med sterke meninger, morsomme kommentarer, en som kunne få et helt rom til å brøle av latter, og kunne uttrykke seg som ingen annen. Hun hadde tatovert «kjærlighet» på armen sin – det sier mer enn tusen ord. Synne var en jente som gjorde folk rundt seg til bedre mennesker.

At hun var oppvakt og hadde ordet i sin makt er det ingen tvil om. I februar skrev hun følgende på bloggen sin:

«Hva gleder meg? Hva gir meg livslyst? Hva holder meg igjen her? Hva er det som får tærne mine til å krype sammen, huden min til å nuppe seg og kinnene mine til å rødme? Det er morgengry. Det er kram snø under vintersko med tykke sokker i. Det er munnspill og gitartoner. Det er hjerteskjell på stranden og tang mellom tærne. Det er latteren til vennene mine. Det er smil på gata. Det er jazz om natten. Det er København og det er Oslo. Det er dagene vi tilbrakte i enga, i hengekøya. Det er å plukke blåbær og markjordbær langs veien. Det er når jeg med én gang kan se Orions belte uten å engang lete på nattehimmelen.»

Vi skal hedre Synne hver eneste dag ved å sette pris på de hverdagslige tingene hun har minnet oss om. Ved å lære av livsgleden hun viste. Og de tydelige verdiene:

«Når alt kommer til alt, så er det det og de jeg har kjærlighet til, og de som har kjærlighet til meg», skrev Synne. «Det er det som holder meg her, det er det som løfter meg. Så enkelt er det.»

Vi skal fortsette å kjempe for kjærligheten.

Vi lyser fred over Synne Røyneland sitt minne.


Eskil Pedersen
Åsmund Aukrust
Tonje Brenna

Jens Stoltenberg
Helga Pedersen
Raymond Johansen


På vegne av Arbeiderpartiet og AUF
 

Artikkeltags