Verdig farvel med Synne

SORG: Familie, venner og andre berørte tok i dag farvel med Synne Røyneland (18) som omkom på Utøya.

SORG: Familie, venner og andre berørte tok i dag farvel med Synne Røyneland (18) som omkom på Utøya. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

18 år gamle Synne Røyneland ble i dag bisatt fra en fullsatt Nordstrand kirke.

DEL

NORDSTRAND: Hele midtgangen var dekket av blomster da Utøya-offeret Synne Røyneland ble bisatt.

Det ble sagt mange vakre ord om Synne, om hennes kreativitet, samfunnsengasjement, empati, modenhet og underfundige humor. Synne ble beskrevet som usedvanlig reflektert og som en jente med stor omtanke for andre.

Synnes dag

– Uforståelig mange ble revet bort samme dag, men i dag er det Synne vi skal minnes. Dette er Synnes dag, sa prest Sverre Bang som forrettet i bisettelsen.

Han fortalte at Synne hadde tatovert «Kjærlighet» på armen.

– Synne hadde forstått hva kjærlighet er, den grunnleggende kraften i vårt liv. I tiden fremover må kjærlighet bli mer enn fromme ord, kjærlighet må hende, sa Bang.

Til Ungdommen

Den kjente artisten Hanne Krogh sang under bisettelsen, blant annet Nordahl Griegs «Til Ungdommen».

Stortingspolitiker Hadia Tajik holdt minneord.

– Det er snart to uker siden, det føles som to måneder, det føles som år. Dette vil prege fremtiden, men ikke hvordan vi husker Synne. Hun skal huskes som hun levde og ikke som hun døde, sa Hadia Tajik.

Hun beskrev Synne som en spirende kreativ, omsorgsfull og intelligent jente som hun gjerne skulle blitt bedre kjent med.

Kjærlighet

Flere ganger under bisettelsen ble det referert til en flott livsbetraktning Synne hadde skrevet på bloggen sin, blant annet i minneordet fra venninnene Sol Iren og Kaia.

– Synne var en man la merke til, med godt humør og utstråling. Kjærlighet, var hun. Hun satte pris på de små tingene og hadde alltid tid til deg. Hun kunne gli inn i alle sammenhenger og ble likt av alle med sine morsomme ordspill og herlige latter. Vi har kun gode minner. Måtte hun alltid leve videre i hjertene våre!


LES ARBEIDERPARTIET OG AUF SITT MINNEORD OM SYNNE RØYNELAND

 

Artikkeltags