Gå til sidens hovedinnhold

Nza fra Søndre Nordstrand skal lede Oslo-ungdommen

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Nza Kuamerad (17) fra Søndre Nordstrand er valgt som ny leder for sentralt ungdomsråd i Oslo, og skal dermed lede arbeidet med gjennomslag for ungdomssaker.

- Jeg brenner for at ungdom skal få si sin mening! Vi har ikke stemmerett, så det er desto viktigere at vi kommer til og blir lyttet til på andre måter, sier hun.

Nza har vært aktiv i ungdomsrådet i Bydel Søndre Nordstrand i 3 år. Hun skal nå lede arbeidet for politisk gjennomslag for hele Oslo-ungdommen. Faktisk blir Nza den første lederen av et Ungdomsråd som kan kalle seg folkevalgt. For i slutten av 2019 ble det bestemt at ungdommene også skulle regnes som folkevalgte i følge loven. Dette tror Nza er veldig positivt.

- Det er vi ungdommer som vet hvordan det er å vokse opp og være ungdom i dag. Det er så mange barn og unge uten stemmerett som bør absolutt også bli lyttet til i saker som angår dem!

Nza brenner for mer undervisning om Psykisk helse, som også er en av sakene ungdommene har bestemt at hun skal jobbe for da de arrangerte Ungdommens bystyremøte i slutten av 2019.

- Jeg brenner for dette nettopp fordi psykisk helse er så sykt viktig! Alle har en psykisk helse som vi må ta vare på, da trenger vi kunnskap!

Fra og med februar skal Nza sammen med resten av Sentralt ungdomsråd for Oslo jobbe for gjennomslag til ungdom.

- Det blir veldig spennende å se om bystyret velger å lytte til våre forslag.