(Nettavisen) Det er ikke bare låtene til Odd Nordstoga (49) som får oppmerksomhet for tiden. Artisten som bor på Lambertseter har nemlig kommet seg over på den svært populære plattformen TikTok, og det viser seg at han har truffet en noen uventet målgruppe der.

I løpet av noen få uker har den folkekjære sangeren fått over 10.000 likerklikk på de hittil fem publiserte videosnuttene på TikTok. Det er spesielt én video hvor fansen går amok, og flere er tilsynelatende overrasket over å få se Nordstoga fra en litt annen side.

Overrasker «alle» på TikTok

Det var åpenbart at det norske samfunnet på TikTok ble overrasket over å se Nordstoga på videoappen, men det tok temmelig kort tid før han ble tatt inn i varmen. På en drøy uke har en av videoene til Nordstoga fått over 100.000 visninger.

@oddnordstogaoffisiell

Nok ei reklame for min nye låt. Hoppe frå brygga er altså også så lett som ingenting.

♬ Så lett som ingenting - Odd Nordstoga

I videoen, som ble lagt ut 12. juli, får man se at Nordstoga viser frem sitt «hemmelige» talent som kajakker i det han kaster seg fra en brygge og lander i vannet på grasiøst sett. I tillegg gjennomfører han et tilsynelatende utfordrende triks, kalt «barrel roll».

Den 15 sekunders lange videosnutten fikk som nevnt raskt oppmerksomhet, og ut ifra kommentarfeltet og dømme er det til folkets store fornøyelse.

«Odd, du er en legende», er blant en av flere kommentarer som har rent inn etter kajakkvideoen.

– Det er utrolig morsomt, man må klype seg litt i armen, sier Nordstoga om oppmerksomheten til Nettavisen.

– Kan ikke forlange noe mer

Nordstoga har denne måned fått sansen for TikTok, men han legger ikke skjul på at den virkelige grunnen med kontoen er for å promotere musikken sin.

Han ble nemlig oppfordret av managementet sitt til å vise sin tilstedeværelse på den populære videodelingstjenesten, og i videoene bruker han ofte en av låtene hans som bakgrunnsmusikk.

– Jeg prøver egentlig å promotere den nye låten min, sier en oppriktig Nordstoga.

Da han opprettet en TikTok-bruker i starten av juli hadde han ikke sett for seg responsen, og han hadde heller ikke forventet at han skulle bli populær hos en yngre målgruppe.

– At låter jeg har laget for lenge siden plutselig dukker opp i radaren hos unge folk er utrolig morsomt. Man kan ikke forlange noe mer som artist, sier Nordstoga og legger til:

– Jeg får jo litt troa på fremtiden.

Fanfavoritt

Det tok heller ikke lang tid før Nordstogas mest sette video spredte seg, og noen lot seg inspirere mer enn andre. Etter at han publiserte videoene tenkte han ikke så mye mer på det. Helt til han ble tilsendt en fanvideo.

For tre dager siden dukket det opp en video hvor en TikTok-bruker når ut til Nordstoga og spør om hans hans hjelp.

«Odd, kan du plz lære meg noen kajakk triks?», spør brukeren i en redigert versjon av artistens originale video om bord kajakken.

Fanvideoen har blitt sett over 27.000 ganger, blant annet av Nordstoga selv. Det er ingen tvil om at videoen falt i god jord hos artisten, som også la igjen en kommentar.

– Jeg syns den hun har laget er veldig morsom. Det er veldig artig at det hadde spredt seg, sier sangeren om fanvideoen.

Det har fått 49-åringen til å innse at han nå må forsøke å overgå kajakkvideoen sin.

Det var ikke bare tilbakemeldingene som overrasket Nordstoga. Det finnes også en egen TikTok-konto som er dedikert til å publisere faninnhold om artisten.

Det er en svært ydmyk telemarking som overveldes av responsen på TikTok, og artisten tror selv årsaken bak den nyvunnede berømmelsen skyldes at man får se han i hverdagslige scenarioer.

Han har tidligere erfart på andre sosiale medier at folk flest syns det er artige når artister viser frem andre ting enn bare musikken.

– Hvis jeg gjør andre ting enn musikk, som for eksempel å rulle med kajakk, synes folk det er stas.