Byggestart for luksusleiligheter på Sæter i april

EKEBERGVEIEN 228 B og C: Cirka 19. april begynner arbeidene her som vil vare et drøyt år fremover. Foto: Nina Schyberg Olsen

EKEBERGVEIEN 228 B og C: Cirka 19. april begynner arbeidene her som vil vare et drøyt år fremover. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det nærmer seg byggestart i Ekebergveien 228 B og C på Sæter. Nå venter et år med annerledes drift.

DEL

SÆTER: Gårdeierne, Ekebergveien 228 B AS og Nordstrand Velhus AS, sikter mot byggestart 19. april.

– Det viktig nå er å gi leietakere og sameiere i Ekebergveien 228 B og C, og beboerne rundt, god informasjon. Dette er noe vi jobber med, sier eiendomsutvikler Per Rønne.

I de kommende dager blir det møter med alle leietakere/sameiere for å informere og diskutere tilpasninger som må gjøres.

LES OGSÅ: På denne Sæter-tomten blir det parkering

Dette skal gjøres

Prosjektet i Ekebergveien 228 B og C er omfattende. I byggene kommer ni nye luksuriøse toplans leiligheter som vil utgjøre fjerde- og loftsetasje i de eksisterende byggene. Samtidig vil butikklokalene i første etasje bygges ut og et nytt bilfritt torg skal anlegges.

– Vi skal bygge på toppen av bygningen og ut mot øst. Vi skal også skifte alle fasadene i 1. etasje mot nord og vest, så dette blir et skikkelig puslespill, sier Rønne.

LES OGSÅ: Åpningsdato klar for Burger King Sæter

Nye inngangspartier

Når grunnarbeider starter må all kommunikasjon med de to eiendommene være på nord og vestsiden (ut mot Ekebergveien).

Etter at frisøren Salong Mamette flytter ut, skal det lages et inngangsparti her for leietakere og sameiere i 2. og 3. etasje i B-bygget. For C-bygget er det allerede en inngang til etasjene fra nord.

– Vi tror og håper at brukere av etasjene kan opprettholde samme drift som tidligere, sier Rønne og legger til at alle leietakere som er i 1. etasje og som også har fasade mot vest og nord, vil få midlertidige inngangspartier til sine lokaler der.

Dette gjelder Krogsveen, Flaxen, Egon, Gretes Parfymeri, Kiropraktor Harloff og Ark.

LES OGSÅ: Boligene rives bort på Sæter

Ønsker normal drift

– Vårt mål er at driften skal gå tilnærmet normalt, sier Rønne som ikke legger skjul på at det blir utfordringer.

Han understreker at foreløpig er det kun Salong Mamette som legger ned driften.

– Så får vi se hvor tøft det blir. Men alle er vel glad for at vi kommer i gang nå, det er jo bedre enn at ingenting skjer, sier Rønne.

LES OGSÅ: Kaffegalleriet på Sæter stengt

Artikkeltags