(Avisa Oslo): Øyvind Hansen var et lite stykke unna steinraset da han av andre turgåere ble gjort oppmerksom på at det lå steiner i veien.

Han tok turen bort og så de store steinene ligge midt i turveien onsdag morgen.

– Jeg vil anslå at de var mellom 40 og 60 centimeter i størrelse, sier Hansen til Avisa Oslo.

Steinene har løsnet fra fjellsiden like ved og landet i veien. Hendelsen har skjedd et sted mellom fugletårnet ved Abildsø og bakken opp til Manglerudhallen – inne i skogsområdet.

Se kart nederst i saken.

Kunne blitt skadet

Hansen kan ikke si med sikkerhet hvor tunge steinene var, men er klar på at tyngdekraften kunne gjort stor skade på en uoppmerksom turgåer eller løper.

– Hvis noen hadde blitt truffet av dem i beinet, så vill man nok blitt godt kvestet, sier Øyvind Hansen.

Han holdt stand ved området en stund til Bymiljøetaten ankom før han måtte videre. På det tidspunktet hadde de ikke utstyr til å sikre området ennå, men Hansen er av klar oppfatning av at det burde gjøres.

– Det kan sikkert rase mer der hvis de ikke får rensket i fjellet. Det er steinsprang, det er det ikke noen tvil om. Hele strekningen der burde bli rensket for løse masser, vurderer han.

– Hvordan oppfattet du at folk reagerte på steinene som lå der?

– Folk bare raste forbi med propper i ørene og i andre tanker, svarer han.

Derfor synes han det er viktig å gjøre oppmerksom på saken og at området blir sikret mens fjellsiden renskes.

Tilkalt firma for rassikring

Bymiljøetatens kommunikasjonsavdeling opplyser til Avisa Oslo at de er kjent med hendelsen.

– Bymiljøetaten ble kjent med hendelsen i formiddag, og et firma som driver med rassikring ble sendt til stedet for å gjøre en vurdering. Cirka klokka 11:30 ble gangveien stengt i påvente av mer informasjon. Vi registrerte at flere hoppet over gjerdet og ikke brydde seg om sperringene, formidler presseansvarlig Monica T. Olsen i Bymiljøetaten.

Hun fortsetter:

– Vi har nå konkludert med at vi kan vri litt på sperringene slik at folk kommer seg forbi. Vår rassikringsentreprenør vil spette skråningen utover ettermiddagen. De vil ha en mann på bakken for å stoppe folk i det de spetter ned steiner, og resten av steinene vil bli fjernet før helgen. Sperringene fjernes i morgen eller fredag.