Nye blokker på Oppsal gård

FIRE BLOKKER: Slik ser utbygger for deg de nye blokkene på Oppsal gård. (Alle illustrasjoner: Tag Arkitekter for Veidekke Eiendom)

FIRE BLOKKER: Slik ser utbygger for deg de nye blokkene på Oppsal gård. (Alle illustrasjoner: Tag Arkitekter for Veidekke Eiendom)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det foreligger nå et nytt forslag til utbygging av Oppsal gård.

DEL

OPPSAL: De nyeste skissene for Oppsal gård er utarbeidet/tilpasset etter at saken i fjor var til offentlig ettersyn.

LES OGSÅ: Vil ikke ha mer enn tre etasjer på Oppsal gård

Fire blokker

Tilsammen planlegger Veidekke Eiendom cirka 110 boliger fordelt på rekkehus og blokkleiligheter.

Det legges opp til fire blokker på 5-7 etasjer øverst på området, og rekkehusbebyggelse ned mot Oppsal terrasse.

Blokkene er nå utformet som såkalte punkthus, ikke lange lamellbygg som tidligere.

Både blokkene og rekkehusene senkes i terrenget for å tilpasse seg eksisterende bebyggelse.

Rekkehusene er lavere og innkjøring/parkering til disse er endret.

LES OGSÅ: Vil erstatte Oppsal gård med blokker og rekkehus

Vil fortsatt rive våningshuset

Utbygger vil fortsatt rive det gule våningshuset på Oppsal gård, og viser til at tilstanden til huset er kritisk.

De vil fortsatt ikke bygge barnehage, da de mener det vil gå på bekostning av arealer til møteplass.

Utbygger har lagt inn nytt fortau i Oppsalveien og holder fast på store utearealer og bevaring av eplehagen. Den vil de tinglyse som offentlig park.

PARK: Utbygger vil tinglyse den gamle eplehagen som offentlig park.

PARK: Utbygger vil tinglyse den gamle eplehagen som offentlig park.

PARK: Utbygger vil tinglyse den gamle eplehagen som offentlig park. Illustrasjon: Tag Arkitekter for Veidekke Eiendom

Imøtekommer naboer

Utbygger forklarer at de har bearbeidet prosjektet etter offentlig høring, i samarbeid med Plan- og bygningsetaten.

– Vi mener dette er det beste prosjektet for eiendommen, med store, gode utearealer og grøntrom, som kan bli fine møteplasser både for beboerne og de rundt, sier Thomas Nielsen, prosjektleder i Veidekke Eiendom.

– Punkthusene gir mindre fotavtrykk og mer grøntarealer, og så har vi trukket bebyggelsen lenger fra småhusene for å gi mer rom og plass, i tillegg til at vi har senket bebyggelsen, tatt en etasje av rekkehusene og endret innkjøringen til rekkehusene som naboene bak ikke var fornøyd med, sier Nielsen.

– Vi synes prosjektet er et godt tilskudd til området, og føler at vi veldig langt har imøtekommet naboer, sier Nielsen.

Det reviderte utbyggingsprosjektet for Oppsal gård skal kun ut på begrenset høring.

I saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens nettsider kan du lese alle detaljer om utbyggingen av Oppsal gård (ekstern lenke).

LES OGSÅ:

Redd for at Oppsal skal miste sjela si

Beboere frykter rasering av Oppsal

Artikkeltags