OPPSAL: "Last night at Airbnb" vant i kategorien «Beste norske kortfilm 2019» under filmfestivalen TNISSFF i Haugesund tidligere i desember.

Kortfilmen er laget av Ella Alise Rogne fra Oppsal, og er ifølge en pressemelding også semifinalist i Los Angeles CineFest. Om filmen går videre til finalen, får hun vite i januar 2020, og finalistene får visning i Los Angeles.

Ella har både skrevet manuset og hatt regi på den psykologiske thrilleren, som handler om frykt og usikkerhet knyttet til det å leie husrom hos fremmede.

- Idéen til manuset fikk jeg da jeg og kjæresten var på en reise i innlandet av Sverige, og vi bodde i et lite hus ved siden av vertshuset. Vertinnen på 70 år oppførte seg merkelig og ville ikke gi oss nøkkelen når vi skulle ut på kvelden, vi fikk den til slutt. Hun hadde en høy, overdreven creepy latter og var overhyggelig - noe som fikk meg til å grøsse, skriver hun i en epost til lokalavisen.

- Stedet hadde ikke hatt gjester før, så ingen hadde skrevet anmeldelse på nettsiden hennes. Da vi kom hjem på natten begynte min frykt og angst å komme, og jeg begynte å skrive manus ut fra tankene jeg fikk. Hva er det verste som kan skje her? Det skjedde ingenting, men det var starten på mye interessant manusmateriale, og jeg ville fortelle denne historien fordi det er noe som mange kan kjenne seg igjen i når de velger å bo på Airbnb, forteller Ella.

Hun sier at det er helt overveldende å ha vunnet prisen for beste kortfilm.

- Det beste med å vinne denne prisen er å få en bekreftelse på at jeg berører andre på en eller annen måte. En bekreftelse på at alt er mulig hvis man vil det nok, og jobber for det, sier Ella.

Hun håper prisen kan bidra til at hun får produsere flere filmer/serier i fremtiden, og forteller at drømmen hennes er å jobbe som filmskaper og billedkunstner og inspirere andre til å bruke kreativiteten.

I 2018 var Ellas film "Sult" nominert til beste kortfilm under filmfestivalen Oslo Fusion og fikk visning på Cinemateket i Oslo.