Gå til sidens hovedinnhold

Oslo kan mer og Oslo kan bedre!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Oslo skal være en trygg by å vokse opp i og bo i. Det betyr at det skal være like trygt å ferdes på Holmenkollen som på Holmlia, men det betyr også at vi skal skape en trygghet for en god oppvekst for alle barn og unge. Her har vi ikke vært gode nok. Ingen barn skal være nødt til å drive med kriminalitet fordi familien har dårlig råd, og vi må gjøre mer for at flere barn og unge oppnår de drømmene de har i livet.

Vi må gjøre mer for at flere unge fullfører videregående skole, og vi må gjøre mer for at flere kommer i jobb. Å komme seg ut i arbeidslivet og fullføre skolen, er de beste virkemidlene for å få folk ut av fattigdom.

Det har noe å si hvem som styrer Oslo. Det må gjøres for barn og unge i Oslo. For Høyre har gode oppvekstvilkår for barn og unge, en by som er trygg og gode skoler alltid vært prioritet nummer én.

Vi må satse mer på fritidsklubbene til barn og unge. Ungdommene trenger et sted å være på kveldstid, og da kan ikke fritidsklubben stenge klokken 7. Derfor ønsker vi lengre åpningstider på fritidsklubbene i byen vår. Samtidig holder det ikke lenger å gi de unge et bordtennisbord og forvente at det er det tilbudet de ønsker seg. Fremtidens fritidsklubber må være mer tilpasset, og det skal være et sted med dansestudio og musikkstudio hvor man kan spille inn egne sanger og danse med gjengen sin.

Vi må gjøre mer for de utsatte områdene i byen vår. Derfor har vi Groruddalssatsingen og Oslo Sør-satsingen som er satsinger for å bygge opp utsatte områder. Likevel vet vi at dagens politiske ledelse ikke bruker opp de pengene som ligger i satsingen til Oslo Sør. Vi vet at det er et stort etterslep i byen – og da må vi gjøre noe raskt. Det haster.

Ingen barn og unge skal falle i utenforskap. Oslos unge fortjener bedre.