Oslo kommune åpner for mer besøk på sykehjemmene

MULIG Å BESØKE: Nordseterhjemmet ble 25. mai erklært smittefritt. Siden er det åpnet for mer besøk ved sykehjemmet. Fra og med tirsdag i neste uke åpner alle sykehjemmene i Oslo for besøk, opplyser eldrebyråd Robert Steen (innfelt).

MULIG Å BESØKE: Nordseterhjemmet ble 25. mai erklært smittefritt. Siden er det åpnet for mer besøk ved sykehjemmet. Fra og med tirsdag i neste uke åpner alle sykehjemmene i Oslo for besøk, opplyser eldrebyråd Robert Steen (innfelt). Foto:

Tirsdag 2. juni åpner alle sykehjem og helsehus i Oslo for besøk. Beboere skal kunne få besøk både ute og inne, på dag, kveld og i helger.

DEL

OSLO: – Smittetrykket er nå annerledes i Oslo, og vi kan endelig åpne for mer besøk mellom pårørende og beboere på sykehjem. Dette tiltaket har vært nødvendig for å hindre dødsfall, men er samtidig et av de vanskeligste valgene vi måtte gjøre. Er det noe vi vil, så er det å tilrettelegge best mulig for at beboere kan ha besøk, sier eldrebyråd Robert Steen i en pressemelding.

Besøksregler

Kommunen har utarbeidet nye prosedyrer for besøk. Reglene er at man ikke kan komme på besøk hvis man er syk, har vært utenfor landets grenser de siste to ukene, er i hjemmekarantene, eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist covid-19.

– Vi må rigge oss for en trygg gjenåpning og vil åpne for besøk tirsdag 2. juni. Vi trenger pinsen på å gjøre sykehjemmene klare til å ta imot besøk. Vi har allerede tilrettelagt for besøk utendørs, og nå åpner vi for besøk i tråd med ny nasjonal veileder. Oslo kommune har utarbeidet nye prosedyrer for besøk ved Oslos sykehjem. Fra tirsdag skal beboere på sykehjem igjen kunne motta besøk, både ute og inne, sier eldrebyråden.

Besøkstid bestemmes av den enkelte institusjon. Besøkende må avtale tidspunkt og besøkslengde med kontaktperson på institusjonen på forhånd, men det åpnes for besøk både dag, kveld og i helgene, opplyser kommunen.

– Det er mange pårørende som vil møte sine kjære. Det er viktig at pårørende har forståelse for at det vil ta noe tid før vi klarer å få tilrettelagt når alle ønsker å besøke sin nærmeste med en gang, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags