OSLO POLITIDISTRIKT: Fra lørdag kveld og fram til søndag formiddag skal alle politifolk i Oslo politidistrikt være bevæpnet i forbindelse med Eid-feiringen, opplyser politiet på en pressekonferanse lørdag kveld.

Bevæpningen skal vurderes forlenget til søndag.

De setter også inn ekstra beredskap i forbindelse med Eid-feiringen.

– Dette er for at alle som feirer skal være så trygge som mulig, sa politiinspektør Jan Eirik Thomassen på pressekonferansen.

Pressekonferansen fant sted i etterkant av skyteepisoden ved en moské i Bærum tidligere lørdag og etter at de lørdag kveld fant en død kvinne i en bolig i Bærum.

Politiet setter de to sakene i sammenheng.

Fakta om skyteepisoden ved Al-Noor Islamic Centre i Bærum

* Lørdag ettermiddag klokken 16.07 meldte politiet om skyting på Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

* Personen som ringte inn, snakket veldig dårlig norsk, og politiet oppfattet ikke først trusselnivået som veldig høyt.

* Da politiet ankom moskeen, fikk de kontroll på én gjerningsmann. Mannen – en ung norsk statsborger i 20-årene – ble pågrepet med hjelp fra personer tilknyttet moskeen. Gjerningsmannen ble lettere skadd i hendelsen. Han er nå siktet for drapsforsøk.

* En mann som tilhørte moskeen, ble sendt til sykehus med lettere skader.

* Flere våpen ble funnet inne i moskeen, men det er foreløpig ikke bekreftet hva slags våpen det er snakk om.

* Sent lørdag kveld rykket politiet ut med store styrker til en adresse på Eiksmarka i Bærum. Der fant de en død kvinne. Adressen knyttes til hendelsen ved moskeen tidligere på dagen.

* Politiet uttalte på en pressekonferanse tidligere lørdag kveld at de hadde funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.

* Mannen som ble pågrepet i moskeen er nå også siktet for drap i forbindelse med funnet av den døde kvinnen. Kvinnen har ifølge politiet en nær familiær relasjon til den pågrepne mannen, og ble funnet i boligen han har hatt tilhold i de senere år.

(Kilder: NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten)

(©NTB)