Gå til sidens hovedinnhold

Oslo volleys gutter viser muskler - satser hardt mot NM

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Oslo Volleys gutter 19-lag har slått til med seier i første runde i ungdomsserien for Østlandet og spilte jevnt med 2. divisjonslag i seniorrankingen.

Volleyballklubben på Nordstrand har tradisjon for gode guttelag, med både finale og bronsefinale i NM de siste fem årene. Nå er det 2001/2002-generasjonen som markerer seg.

- Jeg er meget imponert over gutta, det er en veldig kompetitiv mentalitet i laget som er bra for oss, mener Simen Narvhus fra Nordstrand.

Hans hårete mål er gull i ungdomsserien for Østlandet og i 3. divisjon herrer. Og han utelukker heller ikke at en medalje i NM kan være mulig hvis de klarer å holde samme intensiteten oppe.

Spillerne trener volleyball tre-fire ganger i uka pluss kamper, og flere av dem også på treningssenter i tillegg.

-Vi har utviklet oss

Også lagkamerat Daniel Maciag mener at de har muligheter i junior-NM i mars.

- Jeg tror vi har utviklet oss mye siden i fjor, vi er mer sikre i spillet og vi tør mer. Vi er motivert til å vinne og jeg synes at vi har større sjanser enn i fjor, mener han.

Narvhus og Maciag var også sentrale da klubbens 2.divisjonslag for herrer slo til med en cupbombe og feide ut 1. divisjonslaget Vestli.

-Enorm mestringsfølelse

Lagkaptein Åmund Harnes fra Nordstrand er ikke i tvil om hva som er morsomt med volleyball:

- Vinne! Det er også gøy fordi man får en enorm mestringsfølelse av spillet. Å endelig få til en serve som man har øvd lenge på, eller sende en perfekt ball til leggeren. Nesten ingen andre idretter som gir samme følelsen, mener Harnes.

Bredt tilbud

Oslo Volley har et bredt tilbud til juniorspillere, som i hovedsak trener på skoler i Nordstrand bydel. Der har klubben lag for jenter og gutter hele veien fra rundt 6 år og opp til 19 år.

Sjekk www.oslovolley.org for informasjon om tilbudet.

Nytt av året er junioraktivitet på Mortensrud skole på fredager for barne-og ungdomsskoleelever.

Klubben har i tillegg en stor senioravdeling, og ett av landets beste damelag i eliteserien.

Oslo Volley satser bevisst på å rekruttere spillere fra egen junioravdeling til seniorlagene, og er i løpet av de siste årene blitt en av de aller største volleyballklubbene i landet.