Rocka dugnad

 Rock Høyenhall er en lokal dugnad som lørdag fyller Høyenhallparken med musikk for enhver smak, lover initiativtager Jan Amundsen (foran). Her sammen med noen av sine mange gode hjelpere: Mia Bell (f.v.), Morten Gulbrandsen, Lars Ole Ørjasæter, Bjørnar Børja og Siri Stray.

Rock Høyenhall er en lokal dugnad som lørdag fyller Høyenhallparken med musikk for enhver smak, lover initiativtager Jan Amundsen (foran). Her sammen med noen av sine mange gode hjelpere: Mia Bell (f.v.), Morten Gulbrandsen, Lars Ole Ørjasæter, Bjørnar Børja og Siri Stray. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag 28. august inviterer lokale ildsjeler til gratis rockefest i Høyenhallparken.

DEL

HØYENHALL: – Rock Høyenhall er muligens en av de første konsertene av litt størrelse som avholdes her i parken siden 1880 eller så, humrer Jan Amundsen, tidligere musiker og initiativtager til lørdagens konsert i Høyenhallparken.

Den gamle musikkpaviljongen til Peter Wessel Wind Kildal (1814-1882) er borte forlengst, men i helgen rigges det opp en ny scene under lindetrærne til Høyenhalls ”far”.

Fem timer med musikk

Lørdag fra klokken 16-21 inntas scenen av lokale musikere, og målet er å fylle resten av parken med glade lokalbeboere og andre interesserte.

– Det er mange gutter på min alder som fortsatt spiller, selv om håret er blitt tynnere. Og så har vi trukket inn musikklinja på Manglerud videregående skole og musikkverkstedet på Manglerud ungdomshus, forteller Amundsen.

– Flere og flere har meldt seg på, og nå har vi musikere som er fra 14 år og opp til 60 år gamle. Alle er lokale, og det blir en herlig blanding av musikksmaker, lover Amundsen.

På plakaten står navn som Siri Stray, Frostrøyk, Flesk & Fløyel, Carma, Tom Ølboks, Dreamon, Hazy, Fire Herrer med følge og Loft på plakaten. Men du skal ikke se bort fra at enda flere entrer scenen.

Familievennlig

– Rock Høyenhall er et ikke-kommersielt, alkoholfritt og familievennlig arrangement, understreker Jan Amundsen.

Han kom på ideen om å samle lokale musikalske krefter til en felleskonsert i vinter, og responsen var kjempegod fra musikere, såvel som bydelen og andre offentlige instanser.

I tillegg til de som skal spille og synge, bidrar folk i nærmiljøet nå med alt mulig rart til denne første lokale musikkdugnaden. Skolen, vellet, korpset og andre gode hjelpere bidrar med alt fra å låne bort scene til å stå for rigging, lyd og lys, samt salg av mat og drikke. Én har designet plakater gratis, en annen har lånt ut hagen sin til plakatstativer for å reklamere for konserten.

Håper på full park

– Det har vært en voldsom interesse og mye velvillighet for denne konserten, så vi satser på full park! Nå er det vel rundt tredve mennesker som bidrar på en eller annen måte, og på Facebook-siden vår er det over hundre mennesker som sier at de kommer. Og det dobbelte som sier at de kanskje kommer, sier Amundsen optimistisk.

Artikkeltags