Gå til sidens hovedinnhold

Jubileumsbok med prikkesyke

Artikkelen er over 11 år gammel

Oppsalforfatter Bjørn F. Rørvik er ute med ny bok i serien om Reven og Grisungen.

OPPSAL: "Prikkesyken" er tittelen på den tiende boken om Reven og Grisungen. Den er allerede ute i butikkene, også som lydbok.

– De to kompisene har rett og slett jubileum. Den nye boka handler litt om å leke doktor, en god del om urken og litt om kokosboller, forteller forfatteren til Nordstrands Blad.

Sist vi skrev om Rørvik var i forbindelse med "Bukkene Bruse på Badeland", som fikk Kulturdepartementets bildebokpris for 2009.

I 2005 fikk han samme pris for en av bøkene sine om Reven og Grisungen, som nå altså er aktuelle igjen. Illustratør er som vanlig Per Dybvig.

Arkeologisk prosess

– Dette er en historie jeg har jobbet med lenge. Jeg sendte inn den første versjonen til forlaget i 2004. Siden har jeg tatt den frem igjen nå og da og prøvd på nytt, fordi jeg var ganske sikker på at det var en god historie der, sier Rørvik.

– Det å skrive ei fortelling er litt som arkeologi. Først må jeg finne alle delene og sette dem sammen riktig. Det finnes alltid et riktig svar, en ideell form på hver enkelt historie. Hvis man bare ikke gir seg for tidlig, er det ikke så tilfeldig som man skulle tro!

Solgt til utlandet

I tillegg til å være aktuell med ny bok, kan Bjørn F. Rørvik glede seg over at "Bukkene Bruse på Badeland"nå er solgt til et anerkjent forlag i Danmark.

– Den vurderes også av forlag i Sverige, Tyskland og Nederland, opplyser en fornøyd oppsalforfatter.