20-åring får eliteskolering

Østensjøjenta Maria Göthner (20) deltar på Unge Høyres elitekurs denne uken.

Østensjøjenta Maria Göthner (20) deltar på Unge Høyres elitekurs denne uken. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den 20 år gamle Østensjø-jenta Maria Göthner skal denne uken på Unge Høyres høyeste skolering - Elitekurset.

DEL

ØSTENSJØ: – Utrolig gøy, sier nestleder i Oslo Unge Høyre, Maria Göthner.

Hvert år arrangerer Unge Høyres Landsforbund det tradisjonsrike Elitekurset på Sundvolden Hotell i Buskerud. I år går kurset av stabelen fra 4. august til 8. august med ti deltakere.

Fem krevende dager

Elitekurset ble avholdt for første gang i 1960, og er en god tradisjon i Unge Høyre.

– Elitekurset er fem dager med hardt arbeid. NHO-sjef John G. Bernander, Arne Hjeltnes og tidligere deltaker Jan Tore Sanner er blant foredragsholdere. Det viser hva slags nivå kurset holder, sier Göthner og legger til:

– Jeg tror kurset kommer til å være utrolig gøy, men samtidig krevende. Det vil bli fem dager med oppgaver og utfordringer, dag og natt. Alle som er med har kvalifisert seg, og vært gjennom intervju. Likevel vet man ikke helt hva man går til.

– Det blir slitsomt, men det blir nyttig for oss unge som er lokalpolitikere. Spesielt når det kommer til tale og tema, sier Unge Høyres nestleder

Ros fra Tetzschner

Leder i Oslo Høyre Michael Tetzschner har stor tro på 20-åringen fra Østensjø.

– Maria er en flott representant for Unge Høyre. I Oslo Høyre har hun allerede blitt lagt merke til når hun har tatt ordet i Representantskapet. Hun er et godt navn til bystyrelisten neste år, og det er helt naturlig at hun nå skal på Unge Høyres elitekurs. Etter treningen hun får der, blir det vanskelig å argumentere mot henne. Jeg gleder meg til å følge hennes utvikling, avslutter Michael Tetzschner.

Artikkeltags