NORDRE SKØYEN: Friluftsetaten jobber på spreng flere steder i distriktet for å rydde opp i kaoset det kraftige uværet skapte. Oppryddingsarbeidet ved Nordre Skøyen Hovedgård har pågått i et par uker og vil vare lenge.

Fortsatt farlig

Varselskiltet om at det er livsfarlig å bevege seg under de ødelagte trærne i alleen kan bli stående i flere uker.

– Når det gjelder Nordre Skøyen Hovedgård, så vil ikke varslingen bli tatt ned med det første. Det er to uker siden trærne ble ødelagt, og da sa vi at rehabiliteringsarbeidet ville ta flere uker. Vi er ikke sikre på hvor lang tid det vil ta og vil heller ikke si et tidspunkt for når arbeidene vil være ferdig. Varselskiltingen gjelder fortsatt, sier presseansvarlig i Friluftsetaten Ida Madsen Hestman.

Sikkerhet

Et 60-talls trær i blant annet den flotte lindealleen ble ødelagt i uværet. Alleen ble plantet av Jess Carlsen ca. år 1750. Noen mener den er ytterligere 100 år gammel.

Den sterke, nedadgående vinden for to uker siden forårsaket rotvelt og knekte tredeler utover hele området. Veltede trær henger fast i andre trær og den viktigste oppgavene til Friluftsetaten har disse ukene vært å fristille disse, så ikke flere trær brekker. Sikkerhet, opprydding og bevaring av skadde trær er prioritet.

Det er fristende for mange å legge turen om hovedgården for å se hva naturkreftene kan utrette, men Friluftsetaten ber folk om å holde seg på avstand. Det skal ikke mer enn et lite vindkast til for at en spiss gren løsner og treffer noen. Trær og grener kan også brekke når som helst.