Frykter fremtiden for bydelsutvalgene

BEKYMRET: Arnfinn Aabø har vært BU-leder for Arbeiderpartiet i Bøler/Østensjø bydel i tilsammen 25 år, og liker ikke utviklingen.

BEKYMRET: Arnfinn Aabø har vært BU-leder for Arbeiderpartiet i Bøler/Østensjø bydel i tilsammen 25 år, og liker ikke utviklingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Leder av Østensjø bydelsutvalg, Arnfinn Aabø (Ap), frykter for bydelsutvalgenes fremtid hvis det borgerlige byrådet fortsetter.

DEL

ØSTENSJØ: – Sånn situasjonen for bydelsutvalgene har utviklet seg politisk og organisatorisk, beklager jeg ikke akkurat at jeg går av nå, sier Aabø, som etter 25 år som BU-leder i Bøler/Østensjø skal han fra høsten av følge lokalpolitikken fra sidelinja.

Del på Facebook

To hovedutfordringer

Når det gjelder den siste fireårsperioden, mener Aabø det har vært to hovedutfordringer.

– Det ene er at økonomien bare blir dårligere. Byrådet har kuttet syv år på rad og har varslet kutt neste år. Det er et stort problem, sier Aabø.

– Det andre er den voldsomme sentraliseringen som har foregått de siste årene. Det er ikke så motiverende når det stadig blir kutta i budsjettene og oppgavene våre blir sentralisert, som med sykehjemmene. Før kunne vi ha mer fleksibilitet i forhold til behov, nå får vi bare beskjed om å å betale. Det kostet oss dyrt, selv om de til slutt satte ned prisen, sier Aabø.

Vanskelig for BU

– De borgerlige gjør det vanskelig for BU å fungere. Vi blir bundet på hender og føtter, og jeg ser ikke lyst på fremtiden hvis det fortsetter som nå. Enten avvikles vel ordningen, eller så blir BU så utarmet at det blir et rent sandpåstrøingsorgan, sier han.

Som et lyspunkt nevner han den økonomiske snuoperasjonen bydelen nå gjennomfører etter et skyhøyt underskudd.

– Det ser ut som at vi kan klare å få orden på økonomien nå, men jo mindre vi har å gå på, desto vanskeligere er det å gjøre noe med underskudd.

Av positive ting i siste periode nevner han Bøler idrettshall og Kulturbydel Østensjø.

– Idrettshallen slåss vi for i elleve år, før vi endelig fikk det til. En annen sak av stor betydning er oppblomstringen av kulturlivet i bydelen.

Lite initiativ

AP/SV har flertall i Østensjø BU, mens Høyre, Venstre og Frp er i mindretall.

Aabø roser bydelsadministrasjonen for bra samarbeid siste fire år, men er ikke like fornøyd med innsatsen til opposisjonen.

– Jeg er ikke så imponert over samarbeidsklimaet mellom de to frontene. Høyresiden gikk jo voldsomt imot kulturbydelen i mange år, og helt i begynnelsen forsøkte de å begrense hva nestleder og leder skulle få lov til å foreta seg, sier Aabø.

– Jeg har ikke noe problem med å omgås de andre i BU, men føler at det er litt lite initiativ og fantasi fra den borgerlige siden. De har vært samarbeidsvilllige når det gjelder frivillighetsplanen, men det er skuffende at nesten alt av nye saker kommer fra venstresiden, sier Aabø.

Artikkeltags