Frykter ulykker ved Kjernehuset

Gårdsplassen utenfor Kjernehuset ( t.v.) er sterkt trafikkert. Ann C. ELseth har selv sett farlige situasjoner og vet at brukerne er redde. Alle foto: Nina Schyberg Olsen. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Gårdsplassen utenfor Kjernehuset ( t.v.) er sterkt trafikkert. Ann C. ELseth har selv sett farlige situasjoner og vet at brukerne er redde. Alle foto: Nina Schyberg Olsen. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Utviklingshemmede risikerer å bli påkjørt utenfor Kjernehuset på Ryen. – Jeg har selv vært vitne til at en bruker holdt på å bli meid ned, sier Ann C. Elseth (Frp). Hun er sjokkert over at inngangspartiet til dagsenteret ikke er blitt sikret, fire år etter at de trafikkfarlige forholdene ble påpekt.

DEL

RYEN: For fire år siden satt Ann C. Elseth i tilsynsutvalget for Kjernehuset, et dagsenter for utviklingshemmede i Bydel Østensjø.

Kjernehuset ligger bak Manglerudhjemmet, vis a vis Spar-butikken, og det er masse trafikk rett utenfor inngangsdøren. Både drosjer, personbiler, utrykningskjøretøyer og varebiler rygger, snur, parkerer eller kjører forbi.

– Ansatte og pårørende bekymrer seg for den farlige trafikksituasjonen, spesielt på grunn av varelevering til butikken. Dette ble påpekt i en rapport til Bydel Østensjø og behandlet i bydelsutvalget første gang for fire år siden, forteller Elseth.

LES OGSÅ: – Omsorgsbygg må gjøre utbedringene

Siden den gang har saken jevnlig blitt tatt opp uten at noe har skjedd. Elseth sitter nå i bydelens omsorgskomité, og hun ble svært overrasket da saken i mai i år plutselig dukket opp igjen.

– Vi fikk en rapport fra nåværende tilsynsutvalg, som hadde vært på besøk i Kjernehuset et halvt år tidligere. Her påpeker de at trafikksituasjonen fortsatt ikke er forbedret, sier Elseth.

– Tilsynsutvalget kommer med en meget kraftig henstilling til bydelen om å gå over gaten fra kontoret sitt i Ryensvingen og ta en titt på forholdene, fortsetter Elseth.

Redde brukere

Elseth er sjokkert over at bydelen etter fire år fortsatt ikke har klart å sørge for at inngangspartiet er blitt sikret.

– Vi snakker om tunge brukere, og alt som er av sikring er en falleferdig oransje kjegle som ser ut som den er blitt meid ned minst hundre ganger, sier Elseth opprørt.

Det nedslitte p-forbudet som er malt på bakken er det ingen som ser.

– Jeg vet at brukerne er redde. Omsorgsbygg har ansvaret, men i denne saken har ikke bydelen gjort jobben sin. De kunne ha stått på litt mer. Dessuten er det et halvt år siden de fikk den siste rapporten, tenk om de kunne gjort noe med saken da, raser Elseth.

– Alt man trenger å gjøre er å sette opp en grind eller noen betongklosser. Det finnes ikke argumenter som kan forsvare at det skal ta over fire år å få en sperre her!

Pålagt å gjøre noe

Den siste tilsynsrapporten ble behandlet av bydelsutvalget i mai, og da sa Elseth klart fra om hva hun mener om bydelens håndtering av saken.

– De fikk rapporten i november i fjor, men har ikke tatt tak i saken. Nå har bydelsutvalget enstemmig pålagt bydelen å gjøre noe. Da først skjer det noe - håper jeg...

Artikkeltags