Nå får hundene et fristed

OMSTRIDT: Lokale hundeeiere slapp sine firbeinte løs i denne nedlagte parken, inntil Omsorgsbygg fjernet porten. Nå gir Bymiljøetaten klarsignal til at stedet likevel kan brukes til hundelufting.

OMSTRIDT: Lokale hundeeiere slapp sine firbeinte løs i denne nedlagte parken, inntil Omsorgsbygg fjernet porten. Nå gir Bymiljøetaten klarsignal til at stedet likevel kan brukes til hundelufting. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bymiljøetaten sier ja til at hunder kan slippes løs i den nedlagte barneparken i Plogveien 99.

DEL

MANGLERUD: Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om den nedlagte barneparken i Plogveien 99 (se faktaboks), som er blitt et samlingssted for lokale hundeeiere.

Del på Facebook

Det lille området er inngjerdet så hundene kan slippes fri, men det siste året har det imidlertid oppstått en konflikt med Omsorgsbygg, som fjernet porten.

Hundelufterne organiserte seg i Manglerud Hundeklubb og ba Østensjø bydelsutvalg om hjelp.

Nå sier Bymiljøetaten ja til at parken kan være et fristed for hunder.

Les også: Håper på løsning for «hundeparken»

Les også: Østensjø vil ha hunder i barneparken

Les også: – Vi vil bare ha et sted å være

Bydelen får ansvaret

– Vi har nå godkjent området for hundelufting, og Bydel Østensjø vil få ansvaret. Området er inngjerdet, men det trengs en ny port og det må settes opp skilt og en avfallsbeholder, sier park- og friområdeforvalter Harald Stølan i Bymiljøetaten.

På spørsmål om hva som fikk kommunen til å snu i saken, har han følgende svar:

– Det kan hende det tok tid før saken ble vurdert her hos oss og at det har vært litt skepsis fordi området er så lite. Men utifra de opplysninger vi hadde da vi behandlet saken, var det forsåvidt greit å konkludere. Hundeeierne i området ønsker å ha et slikt område, det er bakgrunnen for avgjørelsen vår nå, sier Stølan.

Ukjent for bydelen

Økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø opplyser at de ikke er informert om utviklingen i saken.

– Dette er vi ikke kjent med. Jeg antar at det kommer noe mer skriftlig fra etaten om hvordan de har tenkt dette, sier Kleven.

Heller ikke Omsorgsbygg er oppdatert om situasjonen.

– Hvis Bymiljøetaten har vedtatt at dette skal bli hundeluftingområde er det ukjent for oss, og da blir det offisielt vanskelig å ha noen mening om det, sier kommunikajonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg når Nordstrands Blad ber om en kommentar.

Artikkeltags