Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har ikke råd til å brøyte alle gangveier

Artikkelen er over 10 år gammel

Gangveien fra Oppsal kirke til Skøyenåsveien er nedprioritert når det gjelder brøyting og strøing i vinter.

OPPSAL: Hvem har ansvaret for å vedlikeholde gangveien fra Solbergliveien forbi Oppsal kirke og ned til Skøyenåsveien, spurte leser Tore Smith nylig på vår nettside.

– I den siste delen er det en bratt bakke. Ikke blir det brøytet der og aldri strødd. Det er veldig risikabelt å gå der. Det må da være noen som har ansvaret? Er det Friluftsetaten, eller noen private aktører som ikke vet hvor dette er? Uansett, dette gjentar seg hver vinter. Kan dere hjelpe? spurte Smith.

Må prioritere

En av de som leste innlegget til Smith var pressekontakt Anne Grete Nyrud i kommunikasjonsavdelingen til Friluftsetaten. Hun gir følgende svar:

– Friluftsetaten brøyter og strør ikke alle turveier. Vi har gjort et utvalg av de mest brukte turveiene i indre og ytre by, opplyser Nyrud.

– Vi har vært nødt til å prioritere hvilke turveier som skal strøs og brøytes regelmessig. Friluftsetaten har valgt ikke å brøyte og strø denne turveien i vinter, sier hun.

– På grunn av budsjettsituasjonen har vi nedprioritert vintervedlikehold på lite benyttede gangveier. Det er riktig at vi hadde vinterdrift på denne gangveien i fjor, men det har ikke vært aktuelt denne vinteren. Vi har begrenset med penger til brøyting og strøing i ytre by, sier Nyrud.

Skal evalueres

Når budsjettet for 2012 foreligger, skal Friluftsetaten evalurere årets prioriteringer og vurdere om de skal prioritere annerledes neste år.

– Brøyting og strøing på gangveien Solbergliveien – Oppsal kirke blir også vurdert på nytt, opplyser pressekontakt Anne Grete Nyrud.

Se liste over prioriterte gangveier i Oslo sør denne vinteren i egen faktaboks.