– Vi vil bare ha et sted å være

 – Å komme hit er terapi for både hunder og hundeeiere, sier Kevin Denton (t.h.) med Tanja, som er en blanding av vorster og labrador.Fra venstre: Aage Johan Sundvor med schæferen Garm, Tommy Lokholt Prestby og Mette Lokholt, Sissel Nordvoll, Erik Larsen med sin amerikanske cocker spaniel Lexi og Jon Ragnar Gulbrandsen.FOTO: NIna Schyberg Olsen

– Å komme hit er terapi for både hunder og hundeeiere, sier Kevin Denton (t.h.) med Tanja, som er en blanding av vorster og labrador.Fra venstre: Aage Johan Sundvor med schæferen Garm, Tommy Lokholt Prestby og Mette Lokholt, Sissel Nordvoll, Erik Larsen med sin amerikanske cocker spaniel Lexi og Jon Ragnar Gulbrandsen.FOTO: NIna Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Manglerud Hundeklubb skjønner ikke hvorfor de ikke kan få bruke den forlatte barneparken i Plogveien som samlingsted.

DEL

MANGLERUD/ABILDSØ: Under høyspenledningene vis a vis trafostasjonen i Plogveien ligger den nedlagte barneparken som de siste fem-seks årene er blitt et hyggelig samlingssted for hundeiere fra nærområdet.

Del på Facebook

Les også: Omsorgsbygg: – Har ingen avtale med disse hundeeierne

– Siden parken er inngjerdet er det kjempefint å lufte hunder her, spesielt når det er båndtvang. Parken brukes ikke av andre uansett, og vi tar med oss hundemøkka når vi drar, sier Aage Johan Sundvor.

Store og små hunder

– Parken ligger usjenert til, så her kan vi være uten å plage noen. Det har blitt et godt miljø, vi møtes og prater sammen mens hundene løper løs og leker, forklarer Sundvor.

Han sier at folk kommer med alt fra schæfere til små pudler og førerhunder som skal trenes opp.

Skriftlig tillatelse

For to år siden spurte Sundvor Oslo kommune om det var greit at lokale hundeeiere brukte parken.

– Etter ett år og masse telefoner fikk jeg til slutt brev om at det var greit, sier Sundvor.

Overraskelsen var derfor stor da porten nylig ble fjernet, slik at de ikke kunne ha hundene løse. Da de erstattet porten med paller ble også de fjernet.

– Da trodde vi noen drev ap med oss, men etter å ha ringt rundt i kommunen fikk jeg til slutt beskjed om at noen hadde sagt det foregikk kamphundtrening her, og at de ikke ville ha oss her lengre, sier Sundvor.

Ikke sett kamphunder

Sundvor sier han aldri har sett en kamphund i parken.

– Det er tull og tøys. Ingen av de andre i hundeklubben har sett noe slikt heller, og vi er her jevnlig hele dagen. Vi passer på stedet, og det var vi som varslet politiet da polakker flyttet inn i parkhuset. De tyvkoblet strøm og skeit overalt her, og hadde ikke vi sagt fra hadde de vel bodd her ennå, sier han oppgitt.

– Kommunen prøvde å avfeie meg med at vi ikke hadde lov til å være her, men det har vi jo - og da kan de ikke bare plutselig nekte oss å være her uten forvarsel, mener Sundvor.

Nå har han klaget til Oslo kommune og bedt dem la være å gjøre noe mer med parken inntil saken er skikkelig behandlet.

– Et sted må vi få være også, så hvorfor ikke her? Da slipper vi unødige konflikter i borettslag og andre steder hvor vi møttes før, påpeker Sundvor.

Da Nordstrands Blad møtte hundeierne, kom en vaktmester fra Omsorgsbygg plutselig forbi og ba dem om å fjerne seg fra stedet.

Føler seg tråkket på

Manglerud Hundeklubb kjenner flere av de nærmeste naboene til parken, og sier at de er vennlig innstilt.

– Jeg trodde kommunen var til for å tjene innbyggerne, men her tråkker de på småfolk. Vi har startet hundeklubben for å bli tatt mer seriøst, og er nå cirka 25 personer som godt kan betale leie og påta oss ansvar for å holde stedet i orden hvis de ønsker det. Da kunne vi fått opp en søppelkasse og et vanntrau til hundene. Det hadde vært fint, sier Sundvor optimistisk.

Artikkeltags