Når bandet Påls butikk skal spille strømme-konsert, er det ikke tilfeldig at de velger Godlia Velhus. Historien strekker helt tilbake til 1993.

Strømme-konserten er en slags oppvarming for Tre Små Kinesere og Oslo Ess som også live-strømmes via DigitalScenen på Facebook samme kveld, 30. april.

Når det ikke lenger går an å holde vanlige konserter, griper mange band muligheten til å live-overføre konserter fra tomme scener rundt om i landet. Men valget av Godlia Velhus for å live-strømme Påls butikks konsert, har en spesiell historie.

Betalte aldri leie

Kun tretten år gamle fikk østensjøguttene Pål Price og Mats Larsen sin store drøm oppfylt med eget øvingslokale i Godlia Velhus. Året var 1993 og bandet het «The Maniacs». Lite visste de hva som ventet dem i fremtiden da de for første gang ble vist inn i lokalet rett ved Godlia t-banestasjon.

- Det var stort å få eget øvingslokale! Vi øvde i rommet bak filmfremviseren, sier gitarist Price og peker mot Godlia Velhus, som helt siden den tiden har hatt en aktiv kinoklubb.

Price og Larsen øvde til konsert for trinnet sitt på Trasop skole, som da var ungdomsskole. Men det sluttet ikke der – bandet ble starten på en lang rekke band og et livslangt musikalsk samarbeid og vennskap.

- Svogeren til gitaristen vår var vaktmester i Godlia Velhus, og han ga oss nøkkel. Dette var nok ikke helt avklart i velforeningen, for vi betalte aldri leie. At rommet var uinnredet, uisolert og beinkaldt på vinteren var det ingen som brydde seg om. Vi spilte med jakke og frostrøyk ut av munnen, sier vokalist Larsen.

Gamle steder, nye bruksområder

Kulturlivet opplever krevende tider, fleksibilitet er påkrevd, og mange må tenke alternativt. For Påls butikk falt valget på stedet det hele startet, etter først å ha vurdert flere andre lokaler og scener.

- Velhuset er optimalt. Det er stort nok til at vi kan holde avstand til hverandre, og nært nok til at vi raskt kan få utstyret på plass. Og så er det hyggelig å få vist frem litt av det området vårt har å by på, og hvilken historie vi som musikere har på Godlia, sier Price.

I snart 30 år har gutta spilt sammen, de siste fem årene i Påls butikk, fortsatt med øvingslokale i nærområdet. Påls butikk fikk platekontrakt med det anerkjente norske plateselskapet Drabant Music i 2018. Bandet har spilt en rekke konserter rundt om i Norge, blant annet på Øyafestivalens klubbdag, og har tre album bak seg.

Konserten til Påls butikk live-strømmes av DigitalScenen på Facebook 30. april klokken 19.