NORDSTRAND/ØSTENSJØ: Byrådet i Oslo har lagt frem sitt forslag til revidert budsjett for 2015, og her er det satt av penger til flere lokale tiltak.

Redder EKT

Kriserammede EKT Rideskole og Husdyrpark har søkt kommunen om ekstra støtte, og kan glede seg over at det nå avsettes 0,5 millioner kroner i tilskudd som skal dekke EKTs lånekostnader i 2015.

LES OGSÅ: Rødt ber kommunen redde EKT

20 millioner til nærmiljøtiltak

Til oppgradering av byens nærmiljøer har byrådet avsatt 20 millioner kroner, som skal brukes i løpet av sommeren. Lokalt er disse tiltakene tilgodesett med midler:

  • Nordstrand bad – rehabilitering av badetrapp
  • Katten bad – rehabilitering av badetrapp
  • Ljanselva – rehabilitering av turstier
  • Østensjø miljøpark – skilting, grusing av veier og beskjæring
  • Nordre Skøyen hovedgård – nytt lekestativ
  • Thygesons vei – rehabilitering vegetasjon

Renholdet i parker, friområder og i strandsonen i Oslo generelt forsterkes dessuten med fem millioner kroner, noe som også vil komme vårt distrikt til gode.

LES OGSÅ: Ny kafé på Grønmo frister turgåere

Vil ha ny hall ved Niffen

I forbindelse med revidert budsjett legger byrådet også frem en egen sak for å styrke samarbeidet med idrettslag, for å realisere flere idrettsanlegg raskere og bidra til et bedre idrettstilbud.

- Det avsettes 10 millioner kroner i driftsbudsjettet og 30 millioner kroner i investeringsbudsjettet til dette. Alle idrettslag vil få mulighet til å søke, opplyser byrådet i en pressemelding.

Byrådet vil blant annet gå i dialog med Nordstrand IF med sikte på å få realisert deres langvarige prosjekt om en ny idrettshall ved Niffen.

LES OGSÅ:

NIF ble hedret av Lions

Knuste dodøra for å rekke kampen

God økonomi

Det var i går, torsdag 21. mai, at byrådet i Oslo la frem forslaget til justeringer av årsbudsjettet for 2015. De begrunnet tiltakene med at hovedstadens økonomi er god. Blant annet er inntektene styrket med 422,5 millioner kroner.

Byrådet vektlegger at det reviderte budsjettforslaget har en god barne- og ungdomsprofil, og at det satses særlig på nærmiljø- og idrettstiltak.

- Kommunen styrker sitt økonomiske handlingsrom som en følge av lavere renteutgifter og et moderat lønnsoppgjør. I tillegg bidro revidert nasjonalbudsjett til å styrke kommunens økonomi. God økonomisk styring gjennom mange år bidrar også til at byrådet i dag kan foreslå nye og forsterkede satsinger, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en pressemelding fra byrådet.

- Jeg synes det er spesielt gledelig å kunne legge frem et budsjett som prioriterer nærmiljøtiltak, idrett, barn og unge. At byrådet nå går inn for nye idrettsanlegg på Heming og Nordstrand er jeg fornøyd med, sier finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) i pressemeldingen fra byrådet.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Åpnet nytt behandlingsbygg for psykisk helse og rus på Mortensrud

Rusken-generalen takket Lopperud-barna

Se bildeserie fra 17. mai på Nordstrand og i Østensjø

Politiet vil følge opp ulykkesstrekning på Nedre Bekkelaget

Turnhall fortsatt øverst på listen