Gå til sidens hovedinnhold

Østensjøvannets venners miljøpris tildelt Manglerud skole

Prisen gis i forbindelse med Rusken-arbeidet ved Østensjøvannet.

INNSENDT

Prisen ble overrakt i skolens aula torsdag 21. oktober, og den gis for fremragende arbeid i forbindelse med skolens deltakelse i Rusken-arbeidet ved vannet.

Leder i Østensjøvannets Venner, Amund Kveim, holdt en appell for de rundt 90 elevene som nå går i 5. klasse. Han fortalte om Østensjøområdets store biologiske mangfold og arbeidet foreningen gjør for å bevare det for fremtidige generasjoner.

«Reservatet og miljøparken er et naturens skattkammer», sa Kveim. «Uten dere, og de øvrige syv skolene som deltok i ryddearbeidet i våres, hadde vi ikke klart å holde området rent. Vår lokale Rusken-general, Lise M. Johansen forteller meg at det var Manglerud som gjorde best arbeid denne gangen. Takk skal dere alle ha».

«Synes dere et skoleår er langt? Tenk dere da at dere tar en tur ned til vannet hver skoledag et helt år og ser en ny fugleart hver gang. Så mange fuglearter er observert i området, hele 236.»

Det ble forklart hvordan vannets kretsløp fungerer og at søppel lett finner veien via overvannsnettet til nærmeste bekk og deretter ned til Østensjøvannet. Elevene fikk se triste bilder av fugl ved vannet som hadde satt seg fast i plastringer aluminiumsbokser og snører. «Sånn skal vi ikke ha det» var alle enige om.

Oslos kommunes egen Ruskengeneral, Jenny Wallheden Krohn, holdt også appell og roste elevene for jobben de hadde utført.

Deretter ble selve prisen utdelt, og den besto av et flott innrammet fotografi av naturfotografen Ståle Dahlberg (Biofoto) og et diplom. Rektor takket på vegne av skolen, lærere og elever, var svært stolt, og lovet at det skal få henge på et godt synlig sted. I etterkant inviterte Ruskengeneralen alle elevene ut i skolegården der Rusken-bilen sto parkert og alle fikk utlevert hver sin refleks og buff (skjerf/pannebånd) med Rusken-emblem.

Les også

Det nye anlegget på Manglerud begynner å ta form: – Mye mer enn en svømmehall

Les også

Lovordene strømmer inn: – Verdens beste kjempegjeng

Les også

Har dannet ny fotballklubb ved Østensjøvannet: – Blir for dumt å sitte på hver sin lille tue