Østmarka-bamsen med de mange antrekkene er stjålet!

- Dette er fryktelig leit når man vet hvor mye glede han skaper, sier kvinnen bak Østmarka-kjendisen Baloo. Noen har stjålet den velkledde, lille bamsen fra stubben hans i skogen.

DEL

ØSTMARKA: - Vi hilste på Baloo fredag 12. juni. Da vi kom tilbake lørdag formiddag var han borte, fortviler Manglerud-pensjonisten som i årevis har stelt og skiftet antrekk på den lille bamsen med fast tilhold på en stubbe i Østmarka. Hun er helt sikker på at han er stjålet.

- Han var skrudd fast med to lange skruer nedi stubben. Det er ikke noen tegn på at et dyr eller barn kan ha revet ham av, så dette har noen gjort med hensikt.

Baloo er opp gjennom årene blitt en skikkelig Østmarka-kjendis, og forsvinningen har skapt oppstandelse på sosiale medier der folk hyppig legger ut bilder av bamsen i forskjellige antrekk. Ekstra stort var det da statsminister Erna Solberg besøkte Baloo i april.

Sprer glede i skogen

I det daglige er det utallige barnehager, barnefamilier og andre Østmarka-travere i alle aldre som gleder seg over den blide karen på en stubbe langs turveien mellom Rustadsaga og Kattisa.

På 17. mai foreviget mange bamsen i festantrekket hans, men han har skiftet antrekk flere ganger etter det. Baloos mystiske matmor, som ikke står offentlig frem med navn, forteller at han hadde på seg en nysydd, rutete skjorte da han forsvant. Hun tar jevnlig med seg bamsen hjem for å tørke og vaske ham, samt bytte antrekk.

- Etter 17. mai fikk han på seg en ny genser, men så ble det litt varmt. Da sydde jeg en liten skjorte til ham, som jeg syntes passet fint i skogen, forteller hun.

Savnet av turgåere

Like før Baloo forsvant var han på spa hjemme hos matmor på Manglerud, der han ble vasket og tørket. Så hadde han et par-tre dager i skogen før han ble stjålet.

- Baloo gir så mye til så mange, og det er bare så leit at noen har tatt ham når man ser og hører hvor mye glede han skaper. Hvis noen ikke synes han passer i skogen, så kan de jo bare la være å se på ham. Jeg håper, men har ingen stor tro på at han blir levert tilbake, sier Manglerud-pensjonisten.

Hun går forbi stubben hans nærmest hver dag, og forteller at hun har møtt flere som sier det er så trist at Baloo er borte. På sosiale medier er folk også opprørt over at han er borte.

- Åhhh, at folk ikke kan la ting være i fred, skriver én, mens andre skriver at de inderlig håper han kommer tilbake fordi han sprer så mye glede.

- Hjelp Baloo hjem, oppfordrer én turgåer, mens flere andre er tydelig skuffet når de får beskjed om at han faktisk er stjålet denne gangen, og ikke bare er hjemme for å skifte tøy.

Folk som måtte vite hvor Østmarka-bamsen befinner seg, oppfordres til å levere ham tilbake til stubben eller eventuelt kontakte Nordstrands Blad på epostadressen tips@noblad.no

FLERE SAKER FRA NOBLAD:

Artikkeltags