ØSTMARKA: For noen uker siden mistet Stig Martinsen lommeboken sin på en skitur over Nøklevann i Østmarka. Da han oppdaget det, sperret han kontoene og belaget seg på å aldri se den igjen.

– Samme kveld sitter jeg og ser «Hundepatruljen» på TV, og tenker nok en gang på hvilke fantastiske egenskaper og sanser hunder faktisk har, forteller Martinsen som selv har to hunder.

Mens Martinsen satt og tenkte på hvor mye menneskeheten drar nytte av disse egenskapene, i form av førerhunder, politihunder, narkotikahunder, redningshunder og gjeterhunder, ante han lite om telefonen han skulle få påfølgende kveld.

LES OGSÅ: Albinospurv med draget på damene

Søkshund ble helt

– Jeg fikk nemlig en telefon fra en mann som hadde funnet lommeboken min, eller rettere sagt: hunden hans, sier Martinsen. Det dreide seg om en golden-retriever ved navn Bastian.

Hunden hadde funnet lommeboken i enden av Nøklevann, ved en isolert rasteplass på nedsiden av Sarabråten. Bastian er utdannet søks- og redningshund.

– Men det gjør jo ikke saken mindre imponerende i mitt hode. En hvilken som helst annen hund, hadde sannsynligvis ikke fattet interesse for en lommebok på samme måte, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Nøtteliten sitter ikke alltid i toppen av et tre...

Smakfull finnerlønn

Bastian derimot hadde sporet opp lommebøker og personlige eiendeler før.

Eieren kunne fortelle at Bastian kom med lommeboken i munnen og insisterte på å føre ham tilbake til funnstedet for å vise akkurat hvor han fant den.

– Nei, hunder slutter aldri å forundre meg, avslutter Stig Martinsen.

Bastian leverte lommeboken til den Martinsen personlig på jobb, riktignok i følge med sin eier. Og både hund og eier mottok en belønning i form av gavekort på massasje til eier og et tyggebein til finnerhunden.

LES OGSÅ:

Kjendispapegøyen Kosmo er hjemme hos kjæresten

Kjærligheten har vinger