I kjelleren på Høyenhall skole, i egne flotte lyse lokaler, finner vi Østre Aker Musikkorps.

De er midt inne i sitt 70-årsjubileum. Så vi spør korpsets leder, Lars Kirkbakk, hvordan føler en 70-åring seg?

- Vi ser ut som vi er 30, føler oss som 16 og oppfører oss som vi er 24. Tilsammen altså 70 år. Fra spøk til alvor; vi føler oss veldig bra. Skulle gjerne vært flere, så spiller du et korpsinstrument er det bare å bli med så får du oppleve det selv. Vi øver hver mandag kveld.

- Vi har hørt at dere nettopp har kommet tilbake fra Krakow i Polen der dere hadde deres jubileumstur. Hvordan opplevdes denne turen?

Vi hadde fire knallfine dager i Polens nest største by. Byvandring og besøk i de verdenskjente saltgruvene, avløst av konserter. Vi spilte bl.a. på hovedtorget i gamlebyen, noe som veldig få får lov til. Et stort entusiastisk publikum hadde vi og da er det alltid morsomt å spille. Mye god mat og drikke. Og så supper, Polen er kjent for gode supper og jeg hadde på følelsen at vi smakte på de alle sammen.

- Hva er planene videre for den 70 år gamle, Østre Aker Musikkorps?

Nå er vi i innspurten på forberedelsene til vår jubileumskonsert, som skal finne sted lørdag 9. november i Fellesskapshuset på Abildsø.
Konserten har fått navnet «And the Oscar goes to...». Da blir det flott og tøff Oscar-vinnende filmmusikk. Vi har med oss to lokale solister, Mari Lerberg Fossum og Erik Andre Hvidtsten, og vi lover topp stemning og underholdning.

Så er det konsert i Manglerud kirke lørdag 7. desember. Da skal vi, sammen med Manglerud kirke vokalgruppe og Ida Gudim, lage skikkelig julestemning. I fjor var det veldig vellykket og fullt hus, så vi gleder oss til å fortsette i år. Etter to ganger er det tradisjon.

Julaften er Østre Aker musikkorps igjen å høre i Manglerud kirke, da spiller vi i den siste gudstjenesten. Det blir en høytidsstemt avslutting på jubileumsåret.

Etter en kort juleferie, så er vi klare igjen i januar med fullt trykk og nye spennende prosjekter, avslutter Lars Kirkbakk vårt lille intervju.